Έφτιαξαν «νεκροταφείο προδοτών» στην Τουρκία (ΦΩΤΟ)

Στριμωγμένος στην πίσω γωνία ενός εργοταξίου το οποίο προορίζεται να γίνει καινούριο καταφύγιο ζώων στην ανατολική Κωνσταντινούπολη βρίσκεται ένας ανώνυμος τάφος.  Είναι ο πρώτος στο «Νεκροταφείο Προδοτών» το οποίο δημιουργήθηκε για να «φιλοξενήσει» τα πτώματα των συμμετεχόντων στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

 

Την εβδομάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 290 άνθρωποι, ο δήμος ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα νεκροταφείο ειδικά για εκείνους που συμμετείχαν στην απόπειρα. Ανθρώπους που έχουν χαρακτηριστεί ως «προδότες» οι οποίοι δεν πρέπει να λάβουν κανονική ταφή.

«Οι Αρχές θα δημιουργήσουν έναν χώρο που θα ονομαστεί «νεκροταφείο προδοτών». Οι περαστικοί θα περνούν και θα βρίζουν. Ας μην ηρεμήσουν ποτέ μέσα στους τάφους τους» είχε δηλώσει ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Καντίρ Τοπμπάς, όπως είχε μεταδώσει το πρακτορείο Ντογκάν.

«Εγώ έδωσα εντολή να βρεθεί ένας χώρος ταφής τον οποίο θα τον ονομάσουμε «νεκροταφείο προδοτών». Έτσι οι περαστικοί θα καταριούνται τα κόκκαλά τους που θα βρίσκονται εκεί. Έτσι δεν θα μπορούν να ησυχάσουν ούτε στον τάφο τους» είπε δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με την Χουριέτ.

Η κατασκευή ήταν γρήγορη, σημειώνει ο Guardian. Μέσα σε δύο ημέρες οι εργάτες είχαν κατασκευάσει ένα χαμηλό πέτρινο τοίχο στο πίσω μέρος του εργοταξίου και τοποθέτησαν μια μαύρη μεταλλική που γράφει «Νεκροταφείο Προδοτών».

Το πρώτο και μέχρι στιγμής μοναδικό πτώμα μεταφέρθηκε εκεί τη Δευτέρα, λένε οι εργάτες. Δεν υπήρξαν  προσευχές ούτε τελετή.

Οι εργάτες δε είναι σίγουροι ποιος είναι ο νεκρός, αλλά τα τοπικά μέσα λένε ότι ο πρώτος που θάφτηκε εκεί είναι ο Mehmet Karabekir, ένας 34χρονος λοχαγός, πατέρας δύο παιδιών. Η μητέρα του, μεταδίδουν τα ίδια μέσα, αρνήθηκε να παραλάβει το πτώμα του και για τον λόγο αυτό θάφτηκε εκεί.

Δίπλα του υπάρχουν κι άλλοι ανοιχτοί τάφοι. Οι εργαζόμενοι στο χώρο δεν γνωρίζουν πότε θα μεταφερθούν εκεί και άλλα πτώματα, το μόνο που γνωρίζουν είναι ότι τους έδωσαν εντολή να χτίσουν έναν πέτρινο τοίχο και να ανοίξουν μερικούς τάφους.

Το νεκροταφείο δεν είναι προσβάσιμο στο κοινό, αλλά ήδη υπάρχουν αντιδράσεις από τους κατοίκους της περιοχής με πολλούς να λένε ότι θα πρέπει να αποτεφρωθούν και οι στάχτες τους να πεταχτούν στον ωκεανό.

Τις φωτογραφίες δημοσιεύει το Reuters…

Ο τάφος του πραξικοπηματία λοχαγού Mehmet Karabekir

 

seleo.gr-Diethni

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: