Ευθύνες στην αποχέτευση ρίχνει η νοσοκόμα-serial killer τους θανάτους των νεογνών

Τα βοθρολύματα μπορεί να ήταν «ένας παράγοντας που συνέβαλε» στους ανεξήγητους θανάτους στη μονάδα των νεογνών, δήλωσε η νοσοκόμα Λούσι Λέτμπι που κατηγορείται για τη δολοφονία τους.

Η 33χρονη Λέτμπι κατέθεσε στη δίκη της ότι η ΜΕΘ για μωρά στο νοσοκομείο δεν ήταν «ασφαλές περιβάλλον εργασίας». Εξήγησε ότι «είχαμε ακατέργαστα λύματα που έβγαιναν από τους νεροχύτες και έτρεχαν στο πάτωμα στο δωμάτιο νοσηλείας 1».

Η νοσοκόμα καταθέτει για όγδοη ημέρα σε δικαστήριο του Μάντσεστερ. Η ίδια αρνείται ότι δολοφόνησε επτά μωρά και ότι προσπάθησε να σκοτώσει άλλα 10 μεταξύ Ιουνίου 2015 και Ιουνίου 2016.

Σχετικά με τη φερόμενη δολοφονία ενός αγοριού έξι ημερών τον Αύγουστο του 2015, η Λέτμπι είπε ότι «ήταν σημαντικό να γνωρίζουμε ότι συχνά υπήρχαν προβλήματα με τα υδραυλικά» στο δωμάτιο όπου νοσηλευόταν. Πρόσθεσε: «Είναι ένα θέμα που συμβάλλει αν η μονάδα είναι βρώμικη και το προσωπικό δεν μπορούσε να πλύνει τα χέρια του».

Η Λέτμπι είπε ότι οι υδραυλικοί καλούνταν συχνά στην αίθουσα 1 (την ΜΕΘ) για να διορθώσουν την «αντίστροφη ροή» μέσω των νιπτήρων. Δεν είμαι σίγουρη τι επίπτωση θα μπορούσε να έχει αυτό το περιβάλλον σε ένα μωρό, είπε η νοσοκόμα.

Ο εισαγγελέας την ρώτησε για τον θάνατο του Παιδιού Ε, ενός από τα δύο δίδυμα αγόρια που πέθανε στις 4 Αυγούστου 2015.

Η μητέρα του αγοριού είδε την νοσοκόμα να προσπαθεί να το σκοτώσει όταν έφερε το γάλα περίπου στις 9 το βράδυ της 3ης Αυγούστου. Η γυναίκα κατέθεσε ότι άκουσε τις «φρικτές κραυγές» του μωρού και είδε αίμα γύρω από το στόμα του.

Η Λέτμπι στεκόταν μόνη της κοντά στη θερμοκοιτίδα και, κατά την μητέρα, δικαιολόγησε την αιμορραγία από την εισαγωγή ρινογαστρικού σωλήνα στο βρέφος. Η νοσοκόμα αρνείται ότι προσπάθησε να σκοτώσει και τον αδελφό του Παιδιού Ε μόλις 24 ώρες αργότερα, βάζοντας ινσουλίνη στον σάκο σίτισης.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: