Εντυπωσιακή επίδειξη πρώτων βοηθειών από τον  Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για τα τροχαία ατυχήματα στην Θεσσαλονίκη

Σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό, οι 14 ειδικά εκπαιδευμένοι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προσομοίωσαν τέσσερα διαφορετικά περιστατικά, στα οποία η επέμβασή των Εθελοντών Διασωστών και Ναυαγοσωστών αποβαίνει σωτήρια για τους τραυματίες.

Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά από τους ειδικούς εθελοντές πως πρέπει να αφαιρείται μετά από τροχαίο ατύχημα, ένα κράνος από έναν τραυματία μοτοσικλετιστή.

Είδαν ακόμη για ποιο λόγο πρέπει η Πυροσβεστική να «κόβει» η αν θέλετε να διαλύει ένα αυτοκίνητο, για να απεγκλωβίσει με ασφάλεια τους επιβάτες.

Η επίδειξη έγινε το απόγευμα της Κυριακής (26/7), στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης με αφορμή την ενημερωτική εκδήλωση του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, για την «Ασφάλεια στους δρόμους», παρουσία του Προέδρου του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνιου Αυγερινού και πλήθους εκπροσώπων της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας του τόπου.

Ο Υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο οποίος έδωσε το παρών στην εκδήλωση, αναφέρθηκε στη χρησιμότητα και την ετοιμότητα των εθελοντών σε κάθε αναγκαία συνθήκη που έχει χρειαστεί και μνημόνευσε την εκκένωση του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης το περασμένο φθινόπωρο, κατά τη διάρκεια των μεγάλων καταστροφικών πυρκαγιών στον Έβρο.

Ο Αναστάσιος Μαρκουϊζος, γνωστός από τους αγώνες ράλλυ ως «Ιαβέρης» ο οποίος προωθεί προγράμματα ασφαλούς οδήγησης, συμμετείχε στην εκδήλωση μέσω βιντεοκλήσης. Επεσήμανε ότι τα τελευταία 60 χρόνια, η Ελλάδα έχει θρηνήσει 140.000 νεκρούς από τροχαία. Από την πλευρά της η Πηνελόπη Τασκόφ, Υπαστυνόμος του Τμήματος Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ανέφερε πως το 2023 σημειώθηκαν 9.000 τροχαία ατυχήματα, από τα οποία τα 1.400 είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματίες με βαριές σωματικές βλάβες.

«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με παρουσία 147 ετών στη χώρα μας, παραμένει ο μεγαλύτερος εθελοντικός και ανθρωπιστικός οργανισμός στην Ελλάδα, που έχει τη δυνατότητα να ασχολείται και με τα σύγχρονα κοινωνικά θέματα, ένα εκ των οποίων είναι και η ασφάλεια στους δρόμους» ανέφερε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός. Σύμφωνα με τον ίδιο, το όραμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι να συμβάλει στην ελαχιστοποίηση έως και τον μηδενισμό της μάστιγας των τροχαίων ατυχημάτων με την ενεργό και συνειδητή συμμετοχή όλων μας.

Η εκδήλωση «Ασφάλεια στους δρόμους» πραγματοποιήθηκε ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, κατά την οποία η κίνηση στους ελληνικούς δρόμους αυξάνεται κατακόρυφα λόγω του τουρισμού και των διακοπών. Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση, αλλά και η ενημέρωση των πολιτών για τα τροχαία ατυχήματα, ώστε αφενός η κίνηση στους ελληνικούς δρόμους να διεξάγεται ασφαλέστερα και αφετέρου η αντιμετώπιση τυχόν τροχαίων ατυχημάτων να γίνεται με τον κατάλληλο για την ασφάλεια των εμπλεκομένων τρόπο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Χορηγός ήταν η EFA Energy και υποστηρικτές η ΔΕΘ – Helexpo και η motomarket.

Εντυπωσιακή επίδειξη πρώτων βοηθειών από τον  Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για τα τροχαία ατυχήματα στην Θεσσαλονίκη gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: