Ντογιάκος: Δεν είναι ανεκτές όσων οι συμπεριφορές αμφισβητούν την Δικαιοσύνη

Μηνύματα προς πολλούς αποδέκτες έστειλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος κατά τον χαιρετισμό του στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέως Ελλάδος, ενώ άσκησε σκληρή κριτική σε έκδοτες εφημερίδων και δημοσιογράφους.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο υπό εξέλιξη περιστατικό της Ελληνίδας ευρωβουλευτού και πρώην αντιπρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καϊλή και για τον Βέλγο εισαγγελέα ο οποίος για την επίτευξη των αποκαλύψεων του σκανδάλου χρησιμοποίησε τηλεφωνικές υποκλοπές. Ακόμη, ο κ. Ντογίακος έκανε εκτενή αναφορά στον Τύπο, δηλαδή σε εκδότες εφημερίδων και δημοσιογράφους.

Μάλιστα, αναφερόμενος στους εκδότες τόνισε ότι «κρατούν για τον εαυτό τους και μόνο ως επτασφράγιστο μυστικό το οικονομικό τους υπόβαθρο με βάση το οποίο έγιναν εκδότες», προσθέτοντας ότι «ίσως όμως ένας εκτεταμένος φορολογικός έλεγχος σε αυτούς τους ολίγους θα αποκαλύψει πολλά και ενδιαφέροντα σχετικά με τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες».

Ανέφερε επίσης ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ότι «δεν δυνατόν μια μερίδα του Τύπου εκμεταλλευόμενη έναν ουσιαστικά πλήρως αναποτελεσματικό νόμο περί Τύπου να στρέφεται και να βυσσοδομεί όποιον κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του δεν ενεργεί σύμφωνα με τις επιθυμίες της, τις υποδείξεις της ακόμα και τις επιταγές της».

Από την κριτική του κ. Ντογιάκου δεν έμειναν έξω όσοι ενδιαφέρονται για την Δικαιοσύνη και είναι εκτός δικαστικού σώματος, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι ανεκτές οι συμπεριφορές κάποιων άλλων κατά κανόνα εκτός Δικαιοσύνης που δήθεν κόπτονται για το καλό της και σε κάθε ευκαιρία και με κάθε ευκολία τη συκοφαντούν και την κατακρεουργούν με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο».

Ειδικότερα, ο κ. Ντογιάκος, μεταξύ των άλλων, ανέφερε:

«Αυτές τις μέρες παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εντυπωσιασμό τις ενέργειες των αρμόδιων δικαστικών και αστυνομικών αρχών του Βελγίου στην υπόθεση της Ελληνίδας Ευρωβουλευτού και αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι ανακριτικές πράξεις των αρχών αυτών χαρακτηρίστηκαν αστραπιαίες και πράγματι είναι. Σύμφωνα όμως με δημοσιεύματα του Βελγικού αλλά και του λοιπού Ευρωπαϊκού Τύπου η υπόθεση αυτή δεν οργανώθηκε, δεν εκτυλίχθηκε ούτε ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, αλλά δουλεύτηκε από τον προηγούμενο χρόνο και συγκεκριμένα από τον Ιούλιο του έτους 2021 από τις αρμόδιες αρχές μεθοδικά και με απόλυτη μυστικότητα σε συνεργασία μάλιστα με μυστικές υπηρεσίες και άλλων πέντε Ευρωπαϊκών χωρών, όπως γράφτηκε.

Είναι βέβαιο ότι αν μελετήσουμε σωστά και ψύχραιμα αυτά τα γεγονότα, ασφαλώς και θα αντλήσουμε πολύτιμα και χρήσιμα συμπεράσματα για τον τρόπο και τη μέθοδο των ξένων δικαστικών αρχών.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: