Διάσκεψη Μονάχου – Σάνα Μάριν: Προς το συμφέρον όλων η ταυτόχρονη ένταξη Φινλανδίας-Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Η Φινλανδία θέλει να ενταχθεί στο NATO ταυτοχρόνως με την Σουηδία, παρά τον αποκλεισμό από την Τουρκία της σουηδικής υποψηφιότητας, δήλωσε σήμερα η Φινλανδή πρωθυπουργός Σάνα Μάριν.

Η Φινλανδία έχει καταστήσει σαφή αυτήν της την επιθυμία στην Τουρκία και την Ουγγαρία, σημείωσε απευθυνόμενη στην Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, αναφερόμενη στα δύο κράτη μέλη του NATO που δεν έχουν ακόμη επικυρώσει την προσχώρηση των δύο χωρών στον οργανισμό.

“Στείλαμε πολύ σαφές μήνυμα στην Τουρκία και στην Ουγγαρία, η οποία επίσης δεν έχει ακόμη επικυρώσει (το αίτημά μας), ότι θέλουμε να ενταχθούμε στο NATO μαζί και αυτό είναι προς το συμφέρον όλου του κόσμου”, σημείωσε η Μάριν.

“Θέλουμε να ενταχθούμε στο NATO μαζί με τη Σουηδία, ταυτοχρόνως, κι αυτό όχι μόνον επειδή είμαστε καλοί γείτονες και εταίροι, αλλά επίσης για πολύ συγκεκριμένα ζητήματα, τον σχεδιασμό της ασφάλειας του NATO σε όλον τον Βορρά”, τόνισε η Φινλανδή πρωθυπουργός.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άφησε να εννοηθεί στις αρχές Φεβρουαρίου ότι το τουρκικό κοινοβούλιο θα μπορούσε να επικυρώσει την προσχώρηση της Φινλανδίας στο NATO χωρίς να κάνει το ίδιο γι’αυτήν της Σουηδίας, ενώ οι δύο χώρες έχουν καταθέσει μαζί αίτημα.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: