«Δεν έσπρωξα εγώ τα παιδιά» – Αρνείται το έγκλημα στο Στρέφι ο 13χρονος! – Σε ίδρυμα ανηλίκων μετά την απολογία του

«Δεν έσπρωξα εγώ τα παιδιά»   Αρνείται το έγκλημα στο Στρέφι ο 13χρονος!   Σε ίδρυμα ανηλίκων μετά την απολογία του

Διαφορετική τροπή φαίνεται να παίρνει η πολύ σοβαρή υπόθεση του πνιγμού των δύο ανήλικων παιδιών στο αρδευτικό κανάλι στο Κάτω Στρέφι της Αρχαίας Ολυμπίας, που σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη το μεσημέρι, ύστερα από τη χθεσινή (5/8) απολογία του 13χρονου φερόμενου ως δράστη και θείου των παιδιών στην Ανακρίτρια.

Ο 13χρονος, ο οποίος φέρεται σύμφωνα με τις Αρχές της Ηλείας να είναι ο κύριος υπαίτιος του θανάτου του 4χρονου Ντίνσκο και του 7χρονου Ιβάν, καθώς στο σημείο βρέθηκε και ένα δικό του πουκάμισο, το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με πηγές του patrisnews.com, κατά τη διάρκεια της απολογίας του ανασκεύασε την αρχική του ομολογία και ισχυρίστηκε πως ο ίδιος δεν βρισκόταν στο σημείο όπου σημειώθηκε το τραγικό συμβάν.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο ανήλικος φερόμενος ως δράστης, ενώπιον της Ανακρίτριας, επανέφερε το αρχικό σενάριο, το οποίο από την πρώτη στιγμή ισχυρίζονταν και οι δύο γονείς των παιδιών, ότι δηλαδή τα δύο ανήλικα αδέλφια τα έριξε στο νερό η γιαγιά τους (μητριά του πατέρα).

Μάλιστα, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους στην αρχή ισχυρίστηκε πως εκείνος ήταν που έσπρωξε τα δύο αδέλφια στο κανάλι, φέρεται να είπε πως ομολόγησε ύστερα από πίεση που δέχθηκε αλλά και για το νεαρό της ηλικίας του, τον φόβο που ένιωθε μπροστά στους αστυνομικούς. Πρέπει να αναφερθεί πως η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας από την πρώτη στιγμή προσέφερε ψυχολογική υποστήριξη στον 13χρονο με τον ψυχολόγο που κατέφθασε από την την ίδια μέρα της σύλληψης και ο οποίος συνόδευε τον ανήλικο και την Τρίτη στην απολογία του.

Από την άλλη η απολογία του ανήλικου φερόμενου ως δράστη διήρκεσε τρεις ώρες, όπου, όπως αναφέρουν πληροφορίες, μέσα στο γραφείο της Ανακρίτριας, ο ίδιος ισχυρίστηκε πως κατά τη διάρκεια της ημέρας που τα παιδιά εξαφανίστηκαν, εκείνος δεν βρισκόταν στην περιοχή αλλά αντιθέτως είχε πάει για .

Ταυτόχρονα, άφησε να εννοηθεί πως το πουκάμισο που βρέθηκε στα χέρια του ενός από τα δύο αδέλφια, το είχε αφήσει στο σπίτι του παππού των παιδιών αρκετές μέρες πριν.

Ο νεαρός, φερόμενος ως δράστης, συνοδευόταν το πρωί της Τρίτης από τον δικηγόρο του, Ηλία Σταθά, καθώς και από ειδικό ψυχολόγο της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε δίπλα στον ανήλικο προσφέροντας ψυχολογική στήριξη.

Αξίζει να σημειωθεί πως και από τις δικαστικές αρχές δόθηκε η δέουσα προσοχή ώστε να υπάρξει σωστή αντιμετώπιση της ψυχολογικής κατάστασης του 13χρονου.

Η απόφαση ύστερα από τη χθεσινή απολογία ήταν ο νεαρός φερόμενος ως δράστης να φιλοξενηθεί στο Ίδρυμα Αρωγής Ανηλίκων Βόλου, όπου κι εκεί αναμένεται να τύχει ψυχολογικής υποστήριξης από ειδικούς επιστήμονες.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ-patrisnews

xespao

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: