Μπουρκίνα Φάσο: Τουλάχιστον 31 οι νεκροί στις δυο επιθέσεις του Σαββάτου

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι, 22 πολίτες και 3 αστυνομικοί, σκοτώθηκαν σε επίθεση αποδιδόμενη σε τζιχαντιστές στο βόρειο τμήμα της Μπουρκίνα Φάσο το Σάββατο, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των θυμάτων που ανακοινώθηκε χθες Δευτέρα από τον περιφερειάρχη του Σαχέλ.

«Η κοινότητα Μπανί, στην επαρχία Σενό (βόρεια) έγινε στόχος (…) επίθεσης που διέπραξαν ένοπλες ομάδες τρομοκρατών», εξήγησε ο περιφερειάρχης, ο αντισυνταγματάρχης Ρολντόλφ Σοργό, σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

«Ο προσωρινός απολογισμός των θυμάτων αυτής της σκαιής και βάρβαρης επίθεσης κάνει λόγο για 25 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων είκοσι δύο πολιτών και τριών αστυνομικών, για τραυματίες και για υλικές ζημιές», πρόσθεσε.

Προηγούμενος απολογισμός, που έδωσαν προχθές Κυριακή κάτοικοι, έκανε λόγο για τουλάχιστον 12 νεκρούς.

Σύμφωνα με τον αντισυνταγματάρχη Σοργό, βρίσκεται «σε εξέλιξη» επιχείρηση για να αποκατασταθεί η ασφάλεια στην κοινότητα. Ο αξιωματικός απαίτησε από τον πληθυσμό «περισσότερη συνεργασία ώστε να μπορέσουμε μαζί να βάλουμε τέλος στην τρομοκρατική λερναία ύδρα».

Την Κυριακή, κάτοικος ανέφερε πως ένοπλοι «έβαλαν στο στόχαστρο το αστυνομικό τμήμα, το δημαρχείο κι ένα σχολείο». Κατοικίες κι ένα ισλαμικό τέμενος «χτυπήθηκαν από τα πυρά των επιτιθέμενων πριν από την ανταπόδοση των δυνάμεων άμυνας και ασφάλειας», πρόσθεσε.

Άλλος κάτοικος δήλωσε πως οι δράστες της επίθεσης «κινούνταν με μοτοσικλέτες» κι εξαπέλυσαν εφόδους «εναντίον αρκετών στόχων». Ο απολογισμός των θυμάτων «υπάρχει κίνδυνος να γίνει βαρύτερος, καθώς έχουμε αγνοούμενους και τραυματίες», συμπλήρωσε.

Αρκετοί από τους ένοπλους «εξουδετερώθηκαν» (σ.σ. σκοτώθηκαν) «όταν ανταποδόθηκαν τα πυρά και στην καταδίωξη που ακολούθησε», δήλωσε από τη δική της πλευρά πηγή προσκείμενη στα σώματα ασφαλείας της Μπουρκίνα Φάσο.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: