BMW Motorrad: παρουσιάζει τις νέες BMW F 900 GS, F 900 GS Adventure και F 800 GS.

Οι νέες BMW F 900 GS, F 900 GS Adventure και F 800 GS: Τα νέα premium μεσαία μοντέλα της κατηγορίας touring enduro προσφέρουν ανόθευτη οδηγική απόλαυση χάρη στις πιο εξελιγμένες off-road, touring & adventure ικανότητές τους.

Με τις νέες F 900 GS, F 900 GS Adventure και F 800 GS, η BMW Motorrad ενισχύει σημαντικά τη γκάμα των μεσαίων μοτοσικλετών στην κλάση touring enduro. Ενώ η νέα BMW F 800 GS είναι ιδανική κυρίως για νέους αναβάτες στην κατηγορία, η BMW F 900 GS Adventure αποδεικνύεται κατάλληλη για μακρινά ταξίδια περιπέτειας και μεγάλες, απαιτητικές διαδρομές. Και τα τρία μοντέλα έχουν αναβαθμιστεί εκτενώς και τώρα προσφέρουν, μεταξύ άλλων, πλουσιότερο στάνταρ εξοπλισμό, πέρα από νέο σύστημα κίνησης. Η F 900 GS υιοθετεί μεγαλεπήβολες καινοτομίες. Με βελτιωμένες εκτός δρόμου ικανότητες και μία δραστική μείωση του βάρους κατά 14 κιλά σε σχέση την προκάτοχό της, έχει εξελιχθεί σε μία μοτοσικλέτα της σειράς F με ευρύ φάσμα χρήσης και ιδιαίτερα σπορ χαρακτήρα.

Προηγμένος 2κύλινδρος εν σειρά κινητήρας με μεγαλύτερη χωρητικότητα, υψηλότερη απόδοση και Engine Drag Torque Control ( EDTC ).

Στις νέες F 900 GS, F 900 GS Adventure και F 800 GS, ο προηγμένος 2κύλινδρος εν σειρά κινητήρας που παρουσιάστηκε το 2018 με την F 850 GS ενισχύει τον δυναμικό χαρακτήρα τους. Αυτό οφείλεται κυρίως στην αυξημένη χωρητικότητα των 895 κ.εκ. (προηγουμένως 853 κ.εκ.). Με χρονισμό ανάφλεξης 270/450 μοιρών, ο κινητήρας παράγει έναν ιδιαίτερα συναισθηματικό ήχο. Στις F 900 GS και F 900 GS Adventure αποδίδει 77 kW (105 hp) και στην F 800 GS 64 kW (87 hp). Εκτός από τη σημαντική αύξηση της μέγιστης ισχύος κατά 10 ίππους έκαστος, οι νέοι κινητήρες παρέχουν επίσης μία πολύ γεμάτη καμπύλη ροπής, αυξημένη ελκτική ισχύ και ταχύτερη επιτάχυνση.

 

Δύο προγράμματα οδήγησης ( riding modes ), ABS Pro και DTC στάνταρ. Riding modes Pro με πρόσθετα riding modes , προεπιλογή riding mode και σύστημα engine drag torque control ως προαιρετικός εργοστασιακός εξοπλισμός.

Τα νέα μοντέλα GS της σειράς F προσφέρουν ήδη στάνταρ τις δύο λειτουργίες “Rain” και “Road”. Το δυναμικό σύστημα ελέγχου πρόσφυσης DTC, το βελτιστοποιημένο για στροφές ABS Pro και το δυναμικό φως φρένων είναι επίσης στάνταρ. Με το “riding modes Pro” (προαιρετικός, εργοστασιακός εξοπλισμός) τα δυναμικά χαρακτηριστικά των νέων F 900 GS, F 900 GS Adventure και F 800 GS μπορούν να αξιοποιηθούν ακόμη περισσότερο χάρη στα πρόσθετα riding modes, την προεπιλογή riding mode και το σύστημα engine drag torque control, καθώς και το Dynamic Brake Control DBC.

BMW F 900 GS με νέο πλαστικό ρεζερβουάρ και πίσω τμήμα, κατά πολύ ελαφρύτερα. Νέο, πλήρως ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι για τις F 900 GS και F 900 GS Adventure .

Οι νέες F 900 GS, F 900 GS Adventure και F 800 GS βασίζονται σε ένα πλαίσιο τύπου γέφυρας κατασκευασμένο από συγκολλημένα ατσάλινα τμήματα, το οποίο ενσωματώνει τον 2κύλινδρο, εν σειρά κινητήρα ως φέρον στοιχείο. Το πλαστικό ρεζερβουάρ των 14,5 λίτρων της νέας F 900 GS είναι εντελώς νέο και κατά 4,5 κιλά ελαφρύτερο σε σχέση με το ατσάλινο ρεζερβουάρ του προηγούμενου μοντέλου. Η F 900 GS διαθέτει ένα πλήρως επανασχεδιασμένο πίσω τμήμα που την δείχνει ακόμα πιο δυναμική και μειώνει το βάρος της κατά περίπου 2,4 kg. Επιπλέον 1,7 kg εξοικονομούνται χάρη στο νέο τελικό της Akrapovič. Η εμπρός ανάρτηση των F 900 GS και F 900 GS Adventure αποτελείται από ένα νέο, πλήρως ρυθμιζόμενο, ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι της Showa.

Το νέο πακέτο Enduro Pro για τη νέα F 900 GS και το Dynamic ESA για τη νέα F 900 GS Adventure και την F 800 GS διατίθενται προαιρετικά από το εργοστάσιο.

Η νέα F 900 GS μπορεί να βελτιώσει περαιτέρω τις εκτός δρόμου ικανότητές της με το προαιρετικό εργοστασιακό πακέτο Enduro Pro που περιλαμβάνει: πλήρως ρυθμιζόμενο τηλεσκοπικό πιρούνι με επίστρωση νιτριδίου τιτανίου, πλήρως ρυθμιζόμενο κεντρικό γόνατο ανάρτησης, ανυψωτικά τιμονιού και αλυσίδα M Endurance. Η ηλεκτρονική ανάρτηση Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment) διατίθεται προαιρετικά για τις νέες F 900 GS Adventure και F 800 GS.

 

Νέα BMW F 900 GS με εργονομία βελτιστοποιημένη για χρήση εκτός δρόμου, μαρσπιέ enduro και πλαϊνό σταντ αλουμινίου. Βελτιστοποιημένος ρυθμιζόμενος μοχλός αλλαγής ταχυτήτων και, στην F 900 GS , νέο πεντάλ φρένου επίσης.

Οι εκτός δρόμου αρετές της νέας F 900 GS έχουν βελτιωθεί χάρη στο ανανεωμένο εργονομικό τρίγωνο που σχηματίζεται από τις αποστάσεις του τιμονιού, της σέλας και των μαρσπιέ. Τα χαμηλότερα μαρσπιέ σε συνδυασμό με την υψηλότερη θέση του τιμονιού και τη νέα σχεδίαση του ρεζερβουάρ παρέχουν σαφή πλεονεκτήματα, ειδικά στην όρθια οδήγηση σε ανώμαλο έδαφος.

 

Και τα τρία νέα μοντέλα προσφέρουν ήδη στάνταρ ρυθμιζόμενο επιλογέα ταχυτήτων. Σε συνδυασμό με ένα βελτιστοποιημένο ρουλεμάν και μια νέα κινηματική του μοχλού ταχυτήτων, ήταν επίσης δυνατή η περαιτέρω βελτιστοποίηση της διαδικασίας αλλαγής ταχυτήτων του εξατάχυτου κιβωτίου. Η F 900 GS διαθέτει επίσης έναν νέο πεντάλ φρένου, το οποίο είναι εγκατεστημένο σε υψηλότερη θέση.

Νέος προβολέας LED στην BMW F 900 GS .  Όλα τα μοντέλα διαθέτουν ισχυρές μονάδες φωτισμού LED .

Σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, ο προβολέας LED της νέας BMW F 900 GS προσφέρει μεγαλύτερη γωνία δέσμης στη μεσαία σκάλα και, συνεπώς, καλύτερο φωτισμό ακριβώς μπροστά από τη μοτοσικλέτα. Η νέα F 900 GS Adventure και η F 800 GS διαθέτουν επίσης στάνταρ προβολείς LED. Επιπλέον, τα φλας και οι ενδεικτικές λυχνίες και των τριών μοντέλων χρησιμοποιούν τεχνολογία LED.

Συνδεσιμότητα – ασυναγώνιστη ποικιλία πληροφοριών και λειτουργικότητα χάρη στη μεγάλη, ευανάγνωστη οθόνη TFT 6,5”. Η νέα BMW F 900 GS διαθέτει στάνταρ μια πολυλειτουργική βάση για συσκευές πλοήγησης, action cams και άλλα.

Τα νέα μοντέλα GS της σειράς F διαθέτουν ήδη στάνταρ μια μεγάλη οθόνη TFT 6,5 ιντσών. Αυτό αφορά κυρίως την F 800 GS, η οποία προηγουμένως διέθετε αναλογική οθόνη. Η ποικιλία πληροφοριών, η ποιότητα παρουσίασης και, τέλος, η ευχρηστία είναι ασυναγώνιστες. Μπορείτε να τηλεφωνείτε, να ακούτε μουσική και να λαμβάνετε οδηγίες πλοήγησης εν κινήσει με μεγάλη άνεση. Η νέα BMW F 900 GS είναι ήδη στάνταρ εξοπλισμένη με βάση 12 mm, η οποία επιτρέπει την τοποθέτηση μιας action cam ή άλλων συσκευών. Για την εγκατάσταση του BMW Motorrad Connected Ride Navigator ή του BMW Motorrad Connected Ride Cradle, απαιτείται επίσης η επιλογή «προετοιμασία πλοήγησης».

BMW F 900 GS με νέες διαστάσεις, καθαρή σχεδίαση και χρωματική φιλοσοφία που υπογραμμίζει τις off  road ικανότητες, τον σπορ χαρακτήρα και τις δυναμικές επιδόσεις.

Η νέα BMW F 900 GS έχει επανασχεδιαστεί πλήρως και υιοθετεί μία δυναμική σχεδίαση που δίνει το στίγμα για τις βελτιωμένες εκτός δρόμου ικανότητες και τον σπορτίφ χαρακτήρα της, ενώ υπογραμμίζει οπτικά το μειωμένο κατά 14 kg βάρος. Ένα από τα βασικά σημεία της νέας σχεδίασης είναι το επανασχεδιασμένο πλαστικό ρεζερβουάρ, το οποίο επέτρεψε μια πολύ πιο λεπτή και εργονομική σχεδίαση με τη χωρητικότητα να μειώνεται μόλις κατά 0,5 λίτρα σε σχέση με του προηγούμενου μοντέλου.

 

Τα νέα, εφαρμοστά πλαϊνά πάνελ του ρεζερβουάρ, σε συνδυασμό με το νέο διακοσμητικό του ψυγείου, προσδίδουν στη νέα F 900 GS σπορ κομψότητα και off-road στυλ. Οι εκτός δρόμου αρετές, ο σπορ χαρακτήρας και οι δυναμικές επιδόσεις αντικατοπτρίζονται επίσης σε ολόκληρο το πίσω τμήμα, το οποίο είναι σημαντικά στενότερο και πιο δυναμικό από της προκατόχου της. Η δυναμική εμφάνιση της νέας F 900 GS ενισχύεται περαιτέρω από το σπορ τελικό της Akrapovič. Η νέα F 900 GS διατίθεται ως βασική έκδοση σε Blackstorm metallic, στην έκδοση Passion σε απλό χρώμα São Paulo yellow και στην έκδοση GS Trophy σε απλό χρώμα Lightwhite /Racing Blue metallic.

Νέες ελκυστικές εκδόσεις και χρωματικοί συνδυασμοί για τις F 900 GS Adventure και F 800 GS .

Η νέα F 900 GS Adventure διατίθεται ως βασική έκδοση σε Blackstorm metallic και ως παραλλαγή Ride Pro σε ματ White Aluminium. Η νέα F 800 GS διατίθεται στη βασική της έκδοση σε απλή βαφή Lightwhite, ως έκδοση Sport σε Racing Blue και ως Triple Black σε Blackstorm metallic.

Οι νέες BMW F 900 GS F 900 GS Adventure και F 800 GS διαθέτουν τα εξής κοινά χαρακτηριστικά:


• Προηγμένος 2-δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας με αυξημένη τώρα χωρητικότητα στα 895 cc (προηγουμένως 853 cc).
• Ακόμα υψηλότερη ισχύς και ροπή: F 900 GS και F 900 GS Adventure με 77 kW (105 hp) στις 8.500 σαλ. και 93 Nm στις 6.750 σαλ. F 800 GS με 64 kW (87 hp) στις 6.750 σαλ. και 91 Nm στις 6.750 σαλ.
• Εκδόσεις 35 kW (48 hp) για άδεια οδήγησης κατηγορίας A2 (F 800 GS μόνο).
• Εξαιρετικά πολιτισμένη λειτουργία χάρη στους δύο αντικραδασμικούς άξονες.
• Δύο riding modes “Rain” και “Road” καθώς και ABS Pro και DTC στον στάνταρ εξοπλισμό.
• Το Ride modes Pro περιλαμβάνει δύο πρόσθετα ride modes και Dynamic Brake Control (DBC) και engine drag torque control ως προαιρετικό εξοπλισμό από το εργοστάσιο.
• Πλαίσιο τύπου γέφυρας.
• Βελτιστοποιημένος, ρυθμιζόμενος επιλογέας ταχυτήτων.
• Προηγμένη εργονομία και πολυάριθμες επιλογές σέλας.
• Πρακτική προστασία από τον αέρα και τις καιρικές συνθήκες.
• Ισχυρές μονάδες φωτισμού LED.
• Μεγάλη, ευανάγνωστη οθόνη TFT 6,5” με ευρεία γκάμα πληροφοριών και κορυφαία λειτουργικότητα.
• Έξυπνη κλήση έκτακτης ανάγκης για άμεση βοήθεια σε επείγουσες καταστάσεις ως προαιρετικός, εργοστασιακός εξοπλισμός.
• Keyless Ride για ασύρματο έλεγχο των λειτουργιών κλειδώματος ως προαιρετικός εργοστασιακός εξοπλισμός.
• Οι δυναμικοί χρωματισμοί και οι εκδόσεις των μοντέλων δημιουργούν μοναδικά χαρακτηριστικά Enduro.
• Εκτενής γκάμα προαιρετικού εξοπλισμού, γνήσιων αξεσουάρ BMW Motorrad και εξοπλισμού αναβάτη.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας BMW F 900 GS :

• Βάρος μειωμένο κατά 14 kg.
• Σημαντικά ελαφρύτερο πλαστικό ρεζερβουάρ και πίσω τμήμα.
• Νέα εξωτερικά μέρη.
• Νέο, πλήρως ρυθμιζόμενο, ανεστραμμένο, τηλεσκοπικό πιρούνι.
• Ελαφρύτερο ψαλίδι.
• Πακέτο Enduro Pro ως προαιρετικός, εργοστασιακός εξοπλισμός.
• Σπορ τελικό της Akrapovič.
• Βελτιστοποιημένη εργονομία για off-road χρήση.
• Enduro μαρσπιέ.
• Θερμαινόμενα γκριπ.
• Χούφτες.
• Αλουμινένιο, πλαϊνό σταντ.
• Νέο πεντάλ φρένου.
• Νέος προβολέας LED.
• Πολυχρηστική βάση.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας BMW F 900 GS Adventure :


• Νέο, πλήρως ρυθμιζόμενο, ανεστραμμένο, τηλεσκοπικό πιρούνι.
• Προβολείς LED.
• Νέα πλαϊνά πάνελ.
• Θερμαινόμενα γκριπ.
• Αλουμινένιο προστατευτικό κινητήρα.
• Νέο προαιρετικό πακέτο εξοπλισμού Ride Pro.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας 
BMW F 800 GS :


• Οθόνη TFT στάνταρ.
• Θερμαινόμενα γκριπ.
• Προβολέας LED.
• Χούφτες.
• Σχάρα για Vario Case.

 

BMW Motorrad: παρουσιάζει τις νέες BMW F 900 GS, F 900 GS Adventure και F 800 GS. gr.

now24.gr-auto

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: