Μπιμπίλας: Καθημερινά δεχόμαστε καταγγελίες – Φαίνεται θα καταθέσουμε κι άλλο φάκελο σε εισαγγελία

Ο Σπύρος Μπιμπίλας ανέφερε ότι πολλοί ηθοποιοί, ειδικά ανερχόμενοι, διστάζουν να καταγγείλουν κακοποιητικές συμπεριφορές – Έκκληση σε καλλιτέχνες να απευθυνθούν στο ΣΕΗ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατατεθεί επιπρόσθετος φάκελος με υποθέσεις κακοποίησης στην εισαγγελία άφησε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο κ. Μπιμπίλας ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι το ΣΕΗ έχει δεχθεί νέες καταγγελίες. «Κάθε μέρα δεχόμαστε» σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι δεν αφορούν απαραίτητα σε βιασμούς και σeξουαλικές παρενοχλήσεις αλλά και σε εν γένει κακοποιητικές συμπεριφορές στο πλαίσιο του εργασιακού βίου στο θέατρο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν περιπτώσεις ηθοποιών, ειδικά ανερχόμενων, που έχουν μεν υποστεί κακοποιητική συμπεριφορά, αλλά διστάζουν να το αναφέρουν, καθώς φοβούνται είτε μην χάσουν τη δουλειά τους, είτε μήπως γίνει αιτία να μην μπορέσουν να εδραιωθούν στο επάγγελμα.

Ο κ. Μπιμπίλας εξέφρασε την εμπιστοσύνη του ΣΕΗ στη Δικαιοσύνη και όπως είπε «θα περιμένουμε με σύνεση και καρτερία να δούμε πως θα εξελιχθούν οι καταστάσεις».


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9iu7uwzn8s9-se)

«Δεν λειτουργούμε με θυμικό, δεν λειτουργούμε με εκδίκηση λειτουργούμε με μόνο γνώμονα τους νόμους και την Δικαιοσύνη, τίποτε άλλο» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «εφόσον η Δικαιοσύνη ζητάει την συνδρομή μας και αφού έχουμε ένα πειθαρχικό συμβούλιο που δέχεται καταγγελίες, είμαστε υποχρεωμένοι να παραδίδουμε τους φακέλους που είναι για κακοποιήσεις».

Ο κ. Μπιμπίλας ξεκαθάρισε πως το θέμα δεν αφορά εργασιακές διαφορές και απηύθυνε έκκληση σε καλλιτέχνες που έχουν υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές να απευθυνθούν στο Σωματείο, προκειμένου να ληφθεί οργανωμένα δράση.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: