Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ θα στείλουν 500 εκατ. δόσεις Pfizer σε 100 χώρες που έχουν ανάγκη

«Πολύ παραγωγική η συνάντηση» με τον Τζόνσον, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος  — Στο τραπέζι ο νέος Χάρτης του Ατλαντικού

Λόγο για μια «πολύ παραγωγική συνάντηση», η οποία επιβεβαίωσε την «ιδιαίτερη σχέση» μεταξύ Βρετανίας και Ηνωμένων Πολιτειών, έκανε ο Τζο Μπάιντεν μετά την ολοκλήρωση της επαφής με τον Μπόρις Τζόνσον, προσθέτοντας πως οι δυο ηγέτες μίλησαν και για το νέο Χάρτη του Ατλαντικού.

Στις δηλώσεις του, ο Μπάιντεν είπε πως οι ΗΠΑ θα αποτελέσουν «οπλοστάσιο εμβολίων» για τον υπόλοιπο κόσμο, στο πλαίσιο των προσπαθειών να αποκαταστήσει τη θέση της χώρας του ως παγκόσμιου ηγέτη.

Ακολούθως, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε επίσημα ότι οι ΗΠΑ θα αγοράσουν 500 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Pfizer για να τις δωρίσουν σε χώρες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.


Σύμφωνα με τον Μπάιντεν, οι δόσεις αυτές θα αρχίσουν να αποστέλλονται τον Αύγουστο, με τις 200 εξ αυτών να φτάνουν στους προοσρισμούς τους φέτος, ενώ οι υπόλοιπες 300 εκατομμύρια θα αποσταλούν την επόμενη χρονιά.

Ο Μπάιντεν ανέφερε ότι τα εμβόλια θα διανεμηθούν «χωρίς περιορισμούς και δεσμεύσεις» σε περίπου 100 χώρες, ενώ πρόσθεσε ότι οι G7 θα ανακοινώσουν αύριο τις δεσμεύσεις τους για παροχή βοήθειας στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: