AVIN ACTION FUELS: Νέα γενιά τεχνολογικά εξελιγμένων καυσίμων για προστασία του κινητήρα

Η AVIN παρουσίασε την εξέλιξη της νέας γενιάς καυσίμων που είναι για κινητήρες πετρελαίου, βενζίνης και υβριδικών συστημάτων. Τα εξελιγμένα καύσιμα ACTION 100 προσφέρουν εκτός από την προστασία στους κινητήρες και ομαλότερη λειτουργία της μηχανής.

Σήμερα ο κάθε οδηγός ψάχνει να βρει το συνδυασμό που τον εξυπηρετεί. Πολλές φορές «παγιδεύεται» στις δελεαστικές τιμές που βλέπει μπροστά από τα πρατήρια. Έχει αποδειχθεί όμως ότι ένα καύσιμο καλής ποιότητας μπορεί να είναι ακριβότερο στο τέλος όμως είναι φθηνότερο.


Γιάννης Ραπτάκης: Γενικός Διευθυντής Avin

Την παρουσίαση για την νέα γενιά καυσίμων της Avin έκαναν οι Ι. Ραπτάκης, Γενικός Διευθυντής, Π. Ζόραπας, Εμπορικός Διευθυντής, Δρ. Θ. Μυλωνάς, Chief Executive , Alphachem, Κ. Καραγιάννης, Marketing & Business Dev. Manager και Μ. Κανάκη, Head of Marketing Comms.


Δρ. Θ. Μυλωνάς: Chief Executive , Alphachem

Στην παρουσίαση ο καθηγητής κ. Μυλωνάς εξήγησε με λεπτομέρειες ποια είναι τα σημεία αυτά που κάνουν ένα καύσιμο να ξεχωρίζει. Τα νέα καύσιμα της AVIN προστατεύουν 100% το όχημα λόγω της ειδικής τεχνολογίας Safety Net. Βελτιωμένη λειτουργία σημαίνει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του κινητήρα.

Για τα βενζινοκίνητα οχήματα, η νέα ACTION 100 είναι ένα καύσιμο υψηλών οκτανίων και υψηλής απόδοσης, σχεδιασμένο για αυτούς που θέλουν μόνο το καλύτερο για το όχημα τους.

Πιο συγκεκριμένα:

 1. Υψηλή οικονομία καυσίμου έως 7% βασισμένη σε test οχημάτων σε πραγματικές συνθήκες και σε test με δυναμόμετρο
 2. Έως 100% καθαριστική δράση
 3. Βέλτιστος καθαρισμός των μπεκ ψεκασμού, έως και ≥94% clean up στις πρώτες 24 ώρες λειτουργίας
 4. Περιβαλλοντική προστασία με μείωση έως και 6% στο αποτύπωμα άνθρακα (CO2 footprint) καθώς και μείωση εκπομπών σε CO, HC, ΝOx
 5. Αυξημένη απόδοση με βελτίωση της ισχύος έως και 4,2% και βελτίωση της επιτάχυνσης έως 4,4% & 5,9% σε 0-100km/h & 0-200km/h αντίστοιχα
 6. Βελτίωση της ροπής και ομαλότερη λειτουργία της μηχανής μέσω της καθαριστικής δράσης και της σημαντικής μείωσης των τριβών που επιφέρει το νέο καύσιμο

Αντίστοιχα για τα οχήματα που χρησιμοποιούν diesel, τα πλεονεκτήματα είναι εξίσου πολλά:

 1. Υψηλή οικονομία καυσίμου έως 7% βασισμένη σε test οχημάτων σε πραγματικές συνθήκες και σε test με δυναμόμετρο
 2. Πολύ υψηλή καθαριστική δράση από το πρώτο γέμισμα στα μπεκ ψεκασμού του κινητήρα.
 3. Προστασία του περιβάλλοντος με μείωση έως και 6% στο αποτύπωμα άνθρακα (CO2 footprint) καθώς και μείωση εκπομπών σε CO και αιθάλη
 4. Βέλτιστη απόδοση με έως και 4 επιπλέον κετάνια (~ +8%) και μείωση των τριβών
 5. Δραστική ελάττωση του θορύβου της μηχανής
 6. Σημαντική μείωση του αφρισμού του πετρελαίου ώστε να έχουμε ταχύτερο και πληρέστερο γέμισμα
 7. Πλήρη αντιπαγωτική προστασία

Σημαντικό είναι ότι τα νέα καύσιμα είναι συμβατά με όλα τα υβριδικά αυτοκίνητα.


Κώστας Καραγιάννης, Marketing & Business Development Manager, AVIN

 

 

 

 

Θα πρέπει να ξέρετε ότι τα ΑCTION FUELS κοστίζουν λίγο παραπάνω σε σχέση με τα απλά καύσιμα. Όμως αξίζουν τα λεφτά τους γιατί προστατεύουν τον κινητήρα και ειδικά τα μπεκ και τις βαλβίδες αφού επιτυγχάνεται μείωση των τριβών.

Όταν με την ίδια ποσότητα καυσίμων κάνεις περισσότερα χιλιόμετρα αυτό είναι κέρδος. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εταιρίας το κέρδος για τον καταναλωτή είναι έως και 7%. Τα νέα καύσιμα, με την καινοτομία του Safety Net, έχουν υψηλή καθαριστική δράση, προστατεύουν το περιβάλλον μειώνοντας το ενεργειακό αποτύπωμα και για πρώτη φορά εισάγουν ένα «δίχτυ» υψηλής πολύπλευρης προστασίας για το όχημα.

Ο Γενικός Διευθυντής της Avin, κος Γιάννης Ραπτάκης τόνισε:

«Με τα νέα καύσιμα ACTION Fuels, η AVIN αποδεικνύει για άλλη μία φορά τι σημαίνει εξέλιξη και ποια αξία προσδίδει σε ένα σήμα σαν αυτό της AVIN. Αν μπορούσα να συμπυκνώσω σε μία φράση: H AVIN έρχεται από μακριά, και θα πάει μακριά. Είμαστε μια εταιρεία με θεμέλια και αξίες. Συνδεδεμένη με το ελληνικό αίσθημα και με το μέγεθος του Ομίλου Motor Oil στον οποίο ανήκει. Με ιστορία κοντά στα 50 χρόνια, με κυρίαρχη επιλογή την πρωτοπορία, την καινοτομία την ποιότητα, την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη. Γιατί η εμπιστοσύνη είναι ο νούμερο ένα παράγοντας επιλογής καυσίμων».

Οι μετρήσεις για τα ACTION FUELS έχουν γίνει ακολουθώντας πρότυπες standard μεθόδους σε κάποια από τα μεγαλύτερα ερευνητικά εργαστήρια ανά τον κόσμο. Για παράδειγμα η μείωση της κατανάλωσης που δίνουν τα premium καύσιμα ACTION έχει μετρηθεί τόσο σε δοκιμές οχήματος σε δυναμομετρική εξέδρα (chassis dyno test) όσο και σε πολύμηνες δοκιμές πεδίου υπό πραγματικές συνθήκες (real world field test). Ο συνδυασμός αυτός των αποτελεσμάτων οδηγεί στα πιο αξιόπιστα αποτελέσματα.

Οι εκπρόσωποι της AVIN υποστηρίζουν ότι τόσο το ACTION DIESEL όσο και η ACTION 100 είναι υψηλών επιδόσεων και η μικρή διαφορά τους στην τιμή από τα απλά καύσιμα υπερκαλύπτεται από τα οφέλη τους.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Γενικός Διευθυντής της Avin Oil, Γιάννης Ραπτάκης είπε ότι μέχρι το τέλος του 2024 αναμένεται να λειτουργήσει στους Αγίους Θεοδώρους το πρώτο πρατήριο υδρογόνου στην Ελλάδα.

Είναι μια επένδυση στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος του ομίλου Motor Oil που θα αγγίξει τα 4 δισ. ευρώ μέχρι το 2030.

« Το ποσό του 1,5 δισ. επενδύεται στον βασικότερο πυλώνα της δραστηριότητας μας, το διυλιστήριο και τον κλάδο καυσίμων ώστε να είναι πιο έτοιμο, πιο ευέλικτο και πιο αποδοτικό και να εισέλθει στη νέα εποχή. Το υπόλοιπο ποσό, τα 2,5 δισ., επενδύεται σε νέες και εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο της δραστηριότητας της Motor Oil είναι η συνεισφορά της στην εθνική οικονομία που ανέρχεται περίπου στα 1,2 δισ. ευρώ».

Τέλος ανακοινώθηκε ότι η 85 νέα πρατήρια εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στα CNG αλλά και στην ηλεκτρική φόρτιση ενώ αναπτύσσονται συν εργασίες με το Skroutz και την ACS, δίνοντας την ευκαιρία στους οδηγούς να παραλαμβάνουν τα δέματά τους από διάφορες παραγγελίες κατά τη φόρτιση του οχήματος. Ο μέσος χρόνος που απαιτείται για τη φόρτιση ενός αυτοκινήτου φτάνει τα 20-30 λεπτά. Το χρόνο αυτό οι πελάτες μπορούν να τον αξιοποιούν μέσα στα καταστήματα της AVIN όπου προσφέρουν σουπερμάρκετ με 3.000 κωδικούς προϊόντων και καφέ του Costa Coffee.

Περ Χαλ

AVIN ACTION FUELS: Νέα γενιά τεχνολογικά εξελιγμένων καυσίμων για προστασία του κινητήρα gr.

now24.gr-auto

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: