«Αποστολή»: Προσέφερε τεχνικό εξοπλισμό σε σχολεία πυρόπληκτων περιοχών της Ευβοίας

Στη παράδοση τεχνικού εξοπλισμού σε πυρόπληκτες περιοχές της Ευβοίας προχώρησε εν όψει μάλιστα και των Αγίων Χριστουγέννων ο γενικός διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Εντός του πλαισίου της κοινωνικής δράσης της, ιδιαιτέρως σε περιοχές που έχουν δοκιμασθεί από μείζονες φυσικές καταστροφές, η «Αποστολή» δημιούργησε το πρόγραμμα-δράση «Υιοθετώ ένα σχολείο» («Adopt a school»).

Το πρόγραμμα αυτό καταρτίσθηκε μετά τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές στην Εύβοια το θέρος του 2021 με σκοπό και να συνδράμει σχολεία πυροπλήκτων περιοχών σε επίπεδο τεχνικού εξοπλισμού, ηλεκτρονικού και άλλου, ώστε αυτά να μπορέσουν να επιστρέψουν σε κανονικότητα και προοπτική για το μέλλον.

H «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» προσέφερε σταθερούς και φορητούς υπολογιστές, εκτυπωτές και μελάνια, λειτουργικά προγράμματα, βιντεοπροβολείς για διαδραστικούς πίνακες, ασύρματα τηλέφωνα, γραφεία και βιβλιοστάσια. Αποδέκτες ήταν γuμνάσια και λύκεια τεσσάρων πληγεισών περιοχών, Αγία Άννα, Λίμνη, Ιστιαία καθώς και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καμαρίων. 

Το πρόγραμμα προέρχεται από δωρεές των Αγγλικανών φίλων της «Αποστολής» και συγκεκριμένα από την Αγγλικανική Ενορία Αθηνών και την Αγγλικανική Επισκοπή Ευρώπης, οι οποίες αμέσως μετά τις πυρκαγιές στην Εύβοια συνέλεξαν ερανικώς και απέστειλαν οικονομική αρωγή προς την «Αποστολή» με σκοπό να διοχετευθεί στις περιοχές που επλήγησαν ως ένδειξη αδελφικής Χριστιανικής αγάπης και συνεργασίας. Η Αγγλικανική εκκλησία τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη υπήρξε από τις πιο αλληλέγγυες προς την «Αποστολή» και την Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών καθ’ όλη τη διάρκεια της πολυετούς οικονομικής, κοινωνικής και προσφυγομεταναστευτικής κρίσης, αποστέλλοντας συχνά ενίσχυση σε διάφορες δράσεις και προγράμματα που υλοποιεί η «Αποστολή»..

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: