Αποπλάνηση ανηλίκου – Αποκάλυψη νεαρού για τον παιδοβιαστή με βαν: «Ήταν χειριστικός»

«Ήταν χειριστικός» θυμάται ο 21χρονος Σταύρος περιγράφοντας το περιστατικό που βίωσε το 2014 οπότε και παρασύρθηκε από τον παιδεραστή με το βαν.

«Πήρα ένα αίτημα φιλίας από ένα τελείως κενό προφίλ που μου κίνησε την περιέργεια και άρχισα να του μιλάω. Πρόθεσή του ήταν να βγούμε για έναν καφέ, να τα πούμε… ήταν χειριστικός», αποκαλύπτει ο νεαρός στο Mega, αναφορικά με τον τρόπο προσέγγισης του παιδεραστή με το βαν.

Ο 21χρονος είπε πως επικοινωνούσαν περίπου μία εβδομάδα μέχρι να ορίσουν την ημέρα συνάντησης.

Και συνεχίζει: «Την Κυριακή που είχαμε κανονίσει, περίπου στις 12 με 1 το μεσημέρι, βρέθηκα στην πλατεία και βρέθηκε μπροστά μου το λευκό βαν… μού έκανε νόημα και φώναξε το όνομά μου για να πλησιάσω. Εγώ άλλον άνθρωπο περίμενα, αλλά επειδή με φώναξε πλησίασα και εκείνη τη στιγμή επενέβησαν οι αστυνομικοί και έγινε η σύλληψη».

Ο ίδιος συνέστησε μεγάλη προσοχή στα παιδιά αναφορικά με τα προφίλ στα social media όπως και να συμβουλεύονται άτομα της οικογένειάς τους.

«Το να “σφίξεις το λουρί” στο παιδί, θα το απωθήσει στο να σε εμπιστευτεί και σε συμβουλεύεται. Να υπάρχει μία μεταξύ τους και όχι εξουσία του γονέα πάνω στο παιδί» κατέληξε ο 21χρονος ερωτώμενος για τη συμπεριφορά των γονέων σε τέτοιες καταστάσεις.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: