Απογειώθηκαν οι μετοχές της Pfizer μετά τις ανακοινώσεις για το χάπι του κορωνοϊού, σε πτώση της Merck

Οι δύο εταιρείες έχουν επισημάνει ότι τα πρώτα στάδια της παραγωγής δεν θα μπορούν να καλύψουν όλες τις ηλικιακές ομάδες, γι’ αυτό και αρχικά τα φάρμακα θα πρέπει να χορηγούνται σε άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και πολίτες άνω των 60 ετών

Tην ελπίδα ότι ο κορωνοϊός θα αρχίσει να αντιμετωπίζεται πιο εύκολα δίνουν τα δύο φάρμακα που ανέπτυξαν οι εταιρείες Pfizer και Merck, με τη δεύτερη να έχει ήδη λάβει έγκριση στη Βρετανία. Η Merck έχει κάνει αίτηση για αδειοδότηση και στις ΗΠΑ, ενώ η Pfizer θα προσθέσει περισσότερα κλινικά δεδομένα, προκειμένου να λάβει άδεια από τη χώρα.

Οι δύο εταιρείες έχουν επισημάνει ότι τα πρώτα στάδια της παραγωγής δεν θα μπορούν να καλύψουν όλες τις ηλικιακές ομάδες, γι’ αυτό και αρχικά τα φάρμακα θα πρέπει να χορηγούνται σε άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και πολίτες άνω των 60 ετών.

Όπως επισημαίνει ο αναλυτής του Bloomberg, Sam Fazeli, η σύγκριση ανάμεσα στα δύο χάπια δεν μπορεί να είναι ακριβής, καθώς θα πρέπει να γίνει πιο σαφής η εικόνα του κινδύνου που αντιμετωπίζει κάθε ασθενής με κορωνοϊό. Ωστόσο, ο ίδιος παραθέτει τα στοιχεία που έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά για τα δύο φάρμακα.

Τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά

Paxlovid (Pfizer)

Δοσολογία: Δύο φορές τη μέρα για πέντε ημέρες

Παραγωγή: 180.000 πακέτα μέχρι το τέλος του 2021 και τουλάχιστον 50 εκατ. μέχρι τα τέλη του 2022
Κατάσταση: Θα προσθέσει κλινικά δεδομένα στις ΗΠΑ για να λάβει αδειοδότηση

Molnupiravir (Merck)

Δοσολογία: Δύο φορές τη μέρα για πέντε ημέρες

Παραγωγή: 10 εκατ. θεραπείες έως τα τέλη του 2021 και άδειες σε άλλες εταιρείες για παραγωγή γενοσήμου. Παράλληλα, σχεδιάζει αύξηση τηςπαραγωγής
Κατάσταση: Εγκρίθηκε στη Μεγάλη Βρετανία και έκανε αίτηση στις ΗΠΑ

Ο αγώνας των δύο εταιρειών για το χάπι κατά του κορωνοϊού δεν θα μπορούσε να μην καταγραφεί και στις αγορές. Στη Wall Street η μετοχή της Pfizer έχει εκτιναχτεί κατά 11,25% στα 48,78 δολάρια ανά μετοχή, ενώ η Merck σημειώνει μεγάλη πτώση, 10,06%, στα 81,42 δολάρια.

Ο αγώνας των δύο εταιρειών για το χάπι κατά του κορωνοϊού δεν θα μπορούσε να μην καταγραφεί και στις αγορές. Στη Wall Street η μετοχή της Pfizer ενδοσυνεδριακά εκτινάχτηκε κατά 11,25% στα 48,78 δολάρια ανά μετοχή, ενώ η Merck σημειώνει πτώση 9,86%, στα 81,61 δολάρια.

Ισχυρή πτώση καταγράφουν σήμερα και δύο από τις εταιρείες που έχουν αναπτύξει εμβόλια και συγκεκριμένα η Moderna (16,56%) και η BioNTech (20,92%).

Πηγή: newmoney.gr .

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: