Απίστευτο: 37.000 παιδιά θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών σε όλη την Ελλάδα!

Πέρυσι δεν πήγαν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς 30.000 παιδιά – Φέτος θα μείνουν εκτός 37-38.000 παιδάκια – Το υπουργείο Παιδείας κοιτάει πώς θα αλλάξει τα Θρησκευτικά και τα υπουργεία Εργασίας, Ανάπτυξης και Εσωτερικών, απλώς παρακολουθούν…

Δυσάρεστες εκπλήξεις για χιλιάδες οικογένειες, κρύβουν για ακόμα ένα χρόνο τα αποτελέσματα για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Όσο και αν μοιάζει απίστευτο, περισσότερα από 37.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα, θα μείνουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών.

Μιλώντας στον ο Θεόδωρος Γκοτσόπουλος, διευθύνων Σύμβουλος του ΕΕΤΑΑ, ανέφερε ότι πέρυσι, 30.000 παιδιά έμειναν εκτός παιδικών σταθμών, ενώ εκτίμησε ότι φέτος ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί στα 37-38.000 παιδιά που δεν θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν από παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. 

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν βρεφονηπιακοί σταθμοί. Οι δικαιούχοι του προγράμματος είναι πολλαπλάσιοι από τις θέσεις που υπάρχουν.   

«Υπάρχει μεγάλη ανισότητα στον αριθμό των βρεφονηπιακών σταθμών. Δεν υπάρχουν βρεφονηπιακοί σταθμοί και για να αντιμετωπιστεί αυτό χρειάζεται χρόνος», ανέφερε ο κ. Γκοτσόπουλος

: Ουρές από τη νύχτα για μια θέση στους παιδικούς σταθμούς
Εν τω μεταξύ απίστευτες εξελίχθηκαν στη διάρκεια της νύχτας έξω από τον κοινωνικό τομέα του Δήμου Πατρέων στην οδό Γούναρη. 

Από νωρίς χθες το βράδυ περισσότερα από 30 άτομα είχαν στηθεί στην ουρά προκειμένου να αποκτήσουν πλεονέκτημα στη σειρά προτεραιότητας για την είσοδο στα γραφεία οργανισμού που άνοιξαν σήμερα για την κατάθεση δικαιολογητικών με τα οποία θα εξασφαλίσουν την εγγραφή του παιδιού τους σε ένα βρεφονηπιακό σταθμό.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θεόδωρος Τουλγαρίδης δήλωσε οτι θα εξυπηρετηθούν όλοι, ωστόσο διαφώνησε με τη μέθοδο του voucher που σύμφωνα με τον ίδιο -εμμέσως- πετά το μπαλάκι στους γονείς.

Σημείωση: Εκ παραδρομής, στο αρχικό κείμενο γράψαμε ότι 37-38.000 παιδάκια θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών στην Πάτρα. Η πληροφορία αυτή δεν ισχύει για τον δήμο Πατρέων. Ωστόσο ο αριθμός αυτός, περίπου 37-38.000, είναι ο αριθμός των παιδιών που δεν θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς την προσεχή χρονιά επειδή οι διαθέσιμες θέσεις δεν επαρκούν. Ειδικώς για το δήμο Πατρέων εκτιμάται ότι θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών περίπου 800 παιδάκια.

Πηγή: protothema.gr

ellada

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: