Απειλές για τη ζωή του δέχεται ο φωτογράφος της Balenciaga

Ο φωτογράφος της αμφιλεγόμενης διαφημιστικής εκστρατείας του οίκου μόδας Balenciaga δηλώνει ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του, έπειτα από τη καμπάνια που αποσύρθηκε άρον άρον μετά το σκάνδαλο που προκάλσε.

Ο Γκαμπριέλε Γκαλιμπέρτι, που είχε φωτογραφίσει παιδιά σε σαδομαζοχιστικό σκηνικό, σε δηλώσεις του στον Guardian είπε ότι δέχεται μηνύματα όπως «γνωρίζουμε πού μένεις» και «ερχόμαστε να σκοτώσουμε με την οικογένειά του».

Το 90% των μηνυμάτων είναι από τις ΗΠΑ, είπε ο ίδιος.

Ο φωτογράφος διευκρίνισε ακόμη ότι δεν γνώριζε και πολλά για την αισθητική της καμπάνιας πριν κάνει την φωτογράφηση.

Τα δοκιμαστικά που έκανε εγκρίθηκαν από τα κεντρικά και μετά προχώρησε στις κανονικές φωτογραφίσεις, με μοντέλα παιδιά υπαλλήλων της εταιρείας. Κατά των φωτογράφο, οι γονείς που συνόδευαν τα παιδιά τους, δεν έφεραν αντίρρηση στη φωτογράφηση.

Επιπλέον, ο Γκαλιμπέρτι είπε ότι ενημέρωσε τον οίκο μόδας για τις απειλές «με δυο, τρία και τέσσερα email την ημέρα», αλλά το μόνο που του είπαν ήταν να κάνει ιδιωτικό τον λογαριασμό του στο Instagram.


Ο Γκαλιμπέρτι ήταν υπεύθυνος για την καμπάνια με τα παιδιά που κρατούσαν αρκουδάκια με σαδομαζοχιστικά αξεσουάρ και όχι μια όπου εμφανιζόταν έγγραφα από δίκη για παιδική πορνογραφία. Συχνά όμως οι δύο διαφημιστικές καμπάνιες συγχέονται, υπενθυμίζει ο Guardian. Ο Γκαλιμπέρτι έχει μηνύσει τέσσερα μέσα ενημέρωσης για αυτή τη σύγχυση.

Την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη έχει ανακοινώσει και ο οίκος Balenciaga, κατά των προσώπων που ευθύνονται για την φωτογράφηση.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: