Απεγκλωβίστηκαν μετά από 17 ώρες οι Θεσσαλονικείς που κόλλησαν στον δρόμο για Βιέννη λόγω χιονοθύελλας

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των 100 Θεσσαλονικέων, που παρέμειναν εγκλωβισμένοι για 17 ώρες μέσα σ’ ένα λεωφορείο, το οποίο κόλλησε στον δρόμο από την Πράγα στη Βιέννη λόγω χιονοθύελλας.

Το ταξίδι τους, που μετατράπηκε σε Γολγοθά, ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου αεροπορικώς από τη Θεσσαλονίκη. Προσγειώθηκαν στην Πράγα και από εκεί επιβιβάστηκαν σε δύο λεωφορεία ταξιδιωτικού πρακτορείου με προορισμό τη Βιέννη. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα όμως δεν τους επέτρεψαν να φτάσουν στον προορισμό τους.

Η σφοδρή χιονοθύθελλα είχε παραλύσει το εθνικό δίκτυο της χώρας, με αποτέλεσμα οι 100 Έλληνες επιβάτες να παραμείνουν εγκλωβισμένοι για περισσότερες από 17 ώρες, χωρίς νερό και φαγητό, σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από τη Βιέννη. Ανάμεσά τους ήταν ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά, αλλά και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Σύμφωνα με επιβάτες, όσο περνούσαν οι ώρες, η κατάσταση γινόταν ολοένα και πιο δραματική, ενώ, όπως είπαν, ενημερώθηκε η Πρεσβεία, ωστόσο, τους απάντησαν ότι είναι με δεμένα τα χέρια, διότι βρίσκονται σε ξένη χώρα.

Τελικά, τα ξημερώματα κατάφεραν να φτάσουν στον προορισμό τους, τη Βιέννη, έπειτα από τεράστια ταλαιπωρία.

ΕΛΛΑΔΑΒιεννηΠραγαχιονοθυελλα

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: