Ανοίγει τις εκκλησίες ο Μητροπολίτης Ξάνθης παρά την απαγόρευση

Τι ανέφερε ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων

Την απόφαση να ανοίξει τις εκκλησίες στην Ξάνθη πήρε ο Μητροπολίτης Παντελεήμων, αντίθετα με τα περιοριστικά μέτρα που είναι σε ισχύ αυτή την περίοδο.

«Το Σώμα και το Αίμα του Χριστού είναι το μόνο που μας θωρακίζει από τον κορωνοϊό αλλά και από οποιαδήποτε άλλη ασθένεια», δήλωσε χαρακτηριστικά σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ και το vimaorthodoxias.gr.

«Οι Ιεροί Ναοί, όλη την ημέρα είναι ανοικτοί. Θα μπορεί ο κάθε Χριστιανός να πάει να ανάψει το κεράκι του, να Προσκυνήσει, σήμερα τον Άγιο Σάββα, αύριο τον Άγιο Νικόλαο, την ερχόμενη εβδομάδα την Αγία Άννα. Είναι πολλοί άνθρωποι οι οποίοι γιορτάζουν αυτές τις ημέρες. Μπορούν να πάνε και να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου, να ανάψουν το κεράκι τους, να καθίσουν 5-10 λεπτά και να προσευχηθούν.

Εγώ κάλεσα σήμερα τους Ιερείς για να τους δώσω κάποιες οδηγίες. Είπαμε ότι θα τελειώνει η Θεία Λειτουργία όσο γίνεται πιο νωρίς. Οι Ιερείς θα βγάζουν το αντίδωρο στην είσοδο του Ναού, ώστε όποιος θέλει να περάσει να πάρει το αντίδωρο. Τους είπα ότι μέχρι τις 9.30 – 10 παρά – 10.00, δεν θα καταλύσουν την Θεία Κοινωνία. Θα κρατήσουν ώστε όποιος άνθρωπος θέλει να πάει να κοινωνήσει, θα μπορεί να κοινωνήσει. Έτσι λοιπόν δεν στερείται κανείς του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας γιατί πρέπει να σας πω ότι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού είναι το μόνο που μας θωρακίζει από τον κορωνοϊό αλλά και από οποιαδήποτε άλλη ασθένεια. Είναι αυτό που μας θωρακίζει, είναι το Φάρμακο της Αθανασίας όπως λέγουν οι πατέρες. Άρα λοιπόν μπορεί ο Χριστιανός να πάει να κοινωνήσει», είπε, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, οι ιεροί ναοί παραμένουν κλειστοί και για το κοινό και οι λειτουργίες πραγματοποιούνται αποκλειστικά με τον ιερέα.

Διαβάστε ακόμα: Lockdown-Εκκλησία: Τι ισχύει για γάμους, βαπτίσεις, κηδείες και λειτουργίες

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: