Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Με 3.500 αστυνομικούς τα μέτρα της ΕΛΑΣ ενόψει των πορειών μνήμης

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η ΕΛΑΣ για τη σημερινή επέτειο μνήμης για τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το 2008 στα Εξάρχεια από τα πυρά του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Όπως είπε το πρωί της Τρίτης (6/12) ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας, επί ποδός έχουν τεθεί 3.500 αστυνομικοί και τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα είναι σαν αυτά που εφαρμόστηκαν για το Πολυτεχνείο στις 17 Νοεμβρίου.

Τότε είχε απλωθεί ένα «δίχτυ ασφαλείας» πάνω από την Αθήνα με αστυνομικούς με πολιτικά να βρίσκονται σε καίρια σημεία της ευρύτερης περιοχής του κέντρου ενώ διεξάγονταν και προληπτικοί έλεγχοι.

Από αέρος, drones και ελικόπτερο έδιναν συνεχώς εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ, ενώ ειδικό σχέδιο είχε εκπονηθεί για τις ταράτσες πολυκατοικιών, ειδικά στην περιοχή των Εξαρχείων, από όπου προηγούμενες φορές ορισμένα άτομα πετούσαν διάφορα αντικείμενα με στόχο τις αστυνομικές δυνάμεις.

Στο κέντρο της Αθήνας θα βρίσκονται και οι «αύρες», τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα εκτόξευσης νερού της ΕΛΑΣ, προκειμένου να επέμβουν σε κάθε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι από τις 9 το πρωί θα είναι κλειστός ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» ενώ αναμένονται και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις καθώς θα πραγματοποιηθούν δύο πορείες στο κέντρο της Αθήνας, η πρώτη στις 12 το μεσημερί και η δεύτερη στις 6 το απόγευμα.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Σταύρου Μπαλάσκα «περιμένουμε κάποιοι θερμοκέφαλοι με αφορμή και τον τραυματισμό του ανήλικου Ρομά να κάνουν επεισόδια. Έχουμε κάνει έναν πολύ καλό σχεδιασμό σαν ΕΛΑΣ αλλά πιστεύω ότι θα υπάρξουν εστίες γιατί κάποιοι περίμεναν ένα φυτίλι για να κάνουν έκτροπα».


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-couhyfop4u7t)

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: