Αγωγή ύψους 22.9 εκατ. δολαρίων κατά του Netflix από τον πάροχο υπηρεσιών δικτύου SK για… αυξημένη προβολή του Squid Game

Ο πάροχος SK Broadband της Νότιας Κορέας μηνύει την δημοφιλή πλατφόρμα, προκειμένου να «πληρώσει» για την αυξημένη κίνηση που προκάλεσε στο διαδίκτυο η σειρά Squid Game

Η νέα Κορεάτικη σειρά «Squid Game» που κυκλοφόρησε στο Netflix έχει ήδη κάνει πάταγο, απογειώνοντας τον αριθμό των χρηστών, που εγγράφονται στην δημοφιλή πλατφόρμα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, οι χρήστες από την Κορέα αυξάνονται συνεχώς, εκμεταλλευόμενοι τις προσφορές, που προωθεί το Netflix στην χώρα τους, γεγονός που δεν θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορους τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου.


Ως γνωστόν, οι μεγάλοι πάροχοι περιεχομένου, όπως η Apple ή το Facebook πληρώνουν ένα ποσό ως αντάλλαγμα για την αυξημένη κίνηση στο διαδίκτυο. Η μόνη πλατφόρμα που εξαιρείται από τον κανόνα είναι το YouΤube.

«Η επιτυχία που γνώρισε το Squid Game έχει κάνει το Netflix την δεύτερη μεγαλύτερη “γεννήτρια” κυκλοφορίας δεδομένων στην Κορέα», αναφέρει εκπρόσωπος της SK Broadband, η οποία και μήνυσε την δημοφιλή πλατφόρμα streaming.

Το δικαστήριο της Σεούλ συμφώνησε με την εν λόγω ένσταση, υποστηρίζοντας πως «το λογικό έιναι το Netflix να προσφέρει κάτι σε αντάλλαγμα για την χρήση του δικτύου». Μάλιστα, ζητήθηκε να πληρωθεί η χρήση των δικτύων από την πρώτη κιόλας στιγμή που το Netflix ξεκίνησε να εκμεταλλεύεται την αποκλειστική γραμμή της SK, ώστε το περιεχόμενό του να προβάλλεται σε υψηλή ανάλυση από όλους τους διακομιστές, δηλαδή ήδη από το 2018.

Το ποσό, που ζητά ο πάροχος υπηρεσιών της SK μέχρι και το 2020 ανέρχεται συνολικά στα 27,2 δισ. γουόν, που ισοδυναμούν με περίπου 22,9 εκατ. δολάρια.

Σε απάντησή του, το Netflix δήλωσε πως θα επανεξετάσει τους ισχυρισμούς και τα αιτήματα της SK Broadband.Παρόλα αυτά υποστηρίζει πως οι ισχυρισμοί εναντίον της πλατφόρμας δεν είναι δίκαιοι, αν αναλογιστεί κανείς ότι το Netflix συνέβαλε στην δημιουργία περίπου 16.000 θέσεων εργασίας στη Νότια Κορέα.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: