Αγκάθα Κρίστι: Στο «σφυρί» το ιδιωτικό νησί Μπεργκ στο οποίο εμπνεόταν τα μυθιστορήματά της

Προς πώληση διατίθεται το ιδιωτικό νησί Μπεργκ στις ακτές του Μπίγκμπερι, στο Ντέβον της Αγγλίας, εκεί όπου εμπνεόταν τα μυθιστορήματά της η διάσημη συγγραφέας, Αγκάθα Κρίστι.

Στο νησί υπάρχει το πεντάστερο ξενοδοχείο «Burgh Island Hotel» που χτίστηκε το 1929 κι έχει φιλοξενήσει διάσημους καλεσμένους, όπως τους Beatles, τον δούκα και τη δούκισσα του Ουίνδσορ.

Αλλά η πιο γνωστή καλεσμένη, όπως γράφει το BBC, ήταν η Αγκάθα Κρίστι, η οποία εκεί έγραψε δύο από τα μυθιστορήματά της: τα «Δύο εγκλήματα κάτω από τον ήλιο» και «Μετά δεν έμεινε κανείς».
Η Αγγλίδα συγγραφέας, που ήταν διάσημη κυρίως για τα αστυνομικά της έργα, έγραψε συνολικά 66 μυθιστορήματα και 14 συλλογές διηγημάτων.

Υπήρξαν φήμες ότι στο ξενοδοχείο όπου διέμενε, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντουάιτ Αϊζενχάουερ και ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ουίνστον Τσόρτσιλ είχαν συναντηθεί για πρώτη φορά το 1945.

Όπως αναφέρει το CNN, το νησί, που πωλείται από το κτηματομεσιτικό γραφείο «Knight Frank», περιγράφεται ως σχεδόν μοναδικό στο Ηνωμένο Βασίλειο και το ξενοδοχείο ένα από τα καλύτερα δείγματα αρχιτεκτονικής Art Deco στην Ευρώπη.

Οι προσφορές ξεκινούν από 15 εκατομμύρια αγγλικές λίρες.

Ο ιδιοκτήτης του νησιού, Τζάιλς Φουξ, υποστήριξε στο BBC ότι κατάφερε να κάνει ανακαίνιση στο ξενοδοχείο. Αναβαθμίζοντας το «Burgh Island Hotel» , δηλώνει ότι είναι απίστευτα περήφανος για όσα πέτυχε.

«Είναι ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας του Ντέβον και είμαι ενθουσιασμένος που βλέπω τι επιφυλάσσει το μέλλον για ένα από τα πιο πολύτιμα τουριστικά περιουσιακά στοιχεία της Βρετανίας», τόνισε.

Πρόσθεσε επίσης ότι θέλει να πουλήσει το νησί επειδή το ξενοδοχείο είναι «μια απαιτητική ερωμένη και κατέληξε να ασχολείται όλο και περισσότερο με αυτό σε βάρος της ζωής του και άλλων επιχειρήσεων».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: