Αυστρία: Με κατάσχεση και δημοπράτηση του αυτοκινήτου απειλούνται οι οδηγοί που κάνουν κόντρες

Οι οδηγοί στην Αυστρία που τρέχουν υπερβολικά και να μετέχουν σε αυτοσχέδιους «αγώνες» με άλλα οχήματα θα κινδυνεύουν με κατάσχεση, ακόμη και με δημοπράτηση του οχήματός τους.

Η αλλαγή της νομοθεσίας γίνεται από την αυστριακή κυβέρνηση για να αποτρέψει τις κόντρες και να δώσει στους νεαρούς οδηγούς ένα κίνητρο για να μην χάσουν το πολύτιμο απόκτημά τους, δηλαδή το αυτοκίνητο.

Ειδικότερα, σε όποιον συλλαβάνεται να οδηγεί με 60 χιλιόμετρα την ώρα πάνω από το όριο μέσα σε πόλεις, που είναι τα 50 χλμ., ή 70 χλμ πάνω από το όριο των 130 χλμ. σε άλλους δρόμους θα κατάσχεται το όχημα για μέχρι και δύο εβδομάδες.

Αν υποπέσει στο ίδιο παράπτωμα ή αν την πρώτη φορά οδηγεί με υπερβολική ταχύτητα (80 χλμ. πάνω από το όριο στις πόλεις ή πάνω από 90 χλμ. αλλού), το αυτοκίνητο θα κατάσχεται και θα δημοπρατείται.

Πρόκειται για αυστηρότερη νομοθεσία που τη φέρνει πιο κοντά σε όσα ισχύουν στη Γερμανία και την Ελβετία.

Με αυτές τις ταχύτητες «κανένας δεν ελέγχει πλήρως το όχημά του, το αυτοκίνητο γίνεται ένα ανεξέλεγκτο όπλο και κίνδυνος σε εντελώς αθώους ανθρώπους», ανέφερε η υπουργός Μεταφορών Λεονόρε Γκεβέσλερ από τους Πρασίνους.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: