41ο Ράλλυ Φθιώτιδος 2024: Με άρωμα Ελλάδας το Tour European Rally!

Λήγει σήμερα Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 23:59 η περίοδος δήλωσης συμμετοχής στο 41o Ράλλυ Φθιώτιδος που φέτος θα «φιλοξενήσει» ένα διεθνούς κύρους αγώνα, το Tour European Rally.

Το 41ο Φθιώτιδος είναι έτοιμο να υποδεχτεί όλους τους Έλληνες και ξένους συμμετέχοντες, με όπλο την ασύγκριτη ελληνική φιλοξενία, τις πανέμορφες ειδικές και την εμπειρία από τη διεξαγωγή πολλών διεθνών αγώνων στην περιοχή.

Στο Tour European Rally μετέχουν καταξιωμένοι οδηγοί με διακρίσεις σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Πολυνίκης του θεσμού με δύο πρωταθλήματα είναι ο Πρωταθλητής Ιταλίας και Ευρώπης Giandomenico Basso, ενώ πρωταθλητές έχουν αναδειχθεί και ο Πρωταθλητής Ευρώπης Hayden Paddon, o Πρωταθλητής Βρετανίας Osian Pryce κι ο Πρωταθλητής JWRC Simone Tempestini.

Το Tour European Rally του 2024 διεκδικούν μεγάλα ονόματα του σπορ όπως ο Γάλλος Πρωταθλητής Yoann Bonato και ο Ισπανός ανερχόμενος αστέρας Alejandro Cachon. Ο πρώτος επικράτησε στην πρεμιέρα του θεσμού στο Rallye Antibes ενώ ο δεύτερος κέρδισε στο Rally Sierra Morena. Πρωτοπόρος στη βαθμολογία είναι ο Ιταλός Paolo Raviglione ο οποίος συγκέντρωσε βαθμούς και από τους τρεις πρώτους αγώνες της χρονιάς και έβαλε στόχο την κατάκτηση του τίτλου. Στο θεσμό υπάρχει και γυναικεία παρουσία με την Rachele Somaschini να διεκδικεί τον τρίτο της τίτλο!

Διαφορετική νότα δίνουν και τα Ιστορικά Αυτοκίνητα που έχουν τη δική τους θέση στο θεσμό, το πρωτάθλημα TER Historic. Οι πρώην Πρωταθλητές του θεσμού Tim Metcalfe, Philippe Giordanengo και Gabriele Rossi διεκδικούν και φέτος τα σκήπτρα και δίνουν μάχες στις ειδικές διαδρομές κάθε αγώνα.

Εκτός από τον αγώνα της Φθιώτιδας, στο Tour European Rally περιλαμβάνονται φέτος ένας από τους θεμέλιους λίθους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το Rally Antibes, το επίσης ονομαστό, χωμάτινο, Rally Azores, αλλά και τα νέα και ανερχόμενα Ράλλυ Λισαβώνας στην Πορτογαλία, Rally Sierra Morena στην Ισπανία και Rally Terra Sarda στη Σαρδηνία.

Στη χώρα μας ο ασφάλτινος αγώνας θα διοργανωθεί από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας (Α.Λ.Α.Λ.), με  συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Δήμο Λαμιέων, τον Δήμο Δελφών, τον Δήμο Καμένων Βούρλων και το Επιμελητήριο Φθιώτιδος. Χορηγοί του αγώνα είναι η Opel Karellis Group, η Electrolux και η ProComfort_Hellas.

 

 

41ο Ράλλυ Φθιώτιδος 2024: Με άρωμα Ελλάδας το Tour European Rally! gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: