19 εκπληκτικοί δάσκαλοι που εμπνέουν και θα άξιζαν να βραβευτούν


19 εκπληκτικοί δάσκαλοι που εμπνέουν και θα άξιζαν να βραβευτούν 

Οι δάσκαλοι πλάθουν χαρακτήρες, χτίζουν προσωπικότητες και καθιερώνουν συνειδήσεις στους μαθητές τους. Όταν κάνουν σωστά τη δουλειά τους και καταφέρουν να πραγματοποιήσουν όλα τα παραπάνω, τότε είναι που μένουν χαραγμένοι στις καρδιές εκατοντάδων μαθητών.

Μέχρι και την ενήλικη ζωή οι μαθητές θυμούνται τους δασκάλους τους, ως γλυκιά ανάμνηση ή κάθε φορά που εφαρμόζουν όσα διδάχθηκαν. Σίγουρα όλοι είχαμε έναν τέτοιο δάσκαλο ή  καθηγητή, τον οποίο  φέρνουμε συχνά στο μυαλό μας με αγάπη και υπερηφάνεια, ακόμα και μετά από πολλά χρόνια.

Εμείς  βρήκαμε 19 καθηγητές που εμπνέουν τους μαθητές τους, τους διδάσκουν να σκέφτονται χωρίς περιορισμούς και να μην αφήνουν μια κακή διάθεσή να τους χαλάσει την ημέρα. Ευχή μα είναι να υπήρχαν περισσότεροι τέτοιοι δάσκαλοι στον κόσμο!

Ο καθηγητής  μας έχει έναν μαθητή που βρίσκει στο διαδίκτυο και σχεδιάζει καθημερινά στον πίνακα τη “γάτα της ημέρας”.  Την περασμένη Παρασκευή απουσίασε από το σχολείο. Ο καθηγητής μας έβγαλε το τηλέφωνό του και βρήκε στο ίντερνετ  τη  «γάτα – αντικαταστάτη» και τη ζωγράφισε στον πίνακα.

Ένας δάσκαλος ήθελε να βοηθήσει μικρά αγόρια που δεν είχαν  μπαμπάδες . Σκέφτηκε λοιπόν και ξεκίνησε τον “Σύλλογο των τζέντλμεν”, όπου μαθαίνει στα παιδιά όσα θα τους μάθαιναν οι μπαμπάδες τους. Μαθήματα όπως μια κουλ αντρική χειραψία, επικοινωνία με το βλέμμα κι ό, τι άλλο χρειάζεται ένα αγόρι από τον πατέρα.

Αυτός είναι ο τρόπος που, ο πρώην καθηγητής εικαστικών, μου αποδεικνύει ότι  είναι δυνατόν να δημιουργήσουμε  τέχνη από οτιδήποτε.

Όταν παλαιότερα αυτοί οι δάσκαλοι έβγαζαν διασκεδαστικές κι έξυπνες  φωτογραφίες για το αναμνηστικό άλμπουμ της κάθε σχολικής χρονιάς …

… και στην πορεία το καθιέρωσαν ως μια παράδοση.

Ο καθηγητής των μαθηματικών κάνει τριγωνική στήριξη για να μας δείξει ότι είναι κοντά στη γενιά μας.

Ο δάσκαλός μου φορούσε τα ίδια ρούχα σε κάθε σχολική φωτογραφία για 40 χρόνια. Αληθινή αφοσίωση …

Όταν άλλαξαν το πρώτο μάθημα από τις 9 π.μ. στις 7 το πρωί, αυτός ο δάσκαλος βρήκε τρόπο να διαμαρτυρηθεί κάνοντας εξέγερση φορώντας την πιτζάμα του!

Αυτός ο καθηγητής κάνει διάλεξη στους εφήβους μαθητές του σχετικά με τον τρόπο χρήσης των προφυλακτικών, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του να βάζουν κάλτσες.

Ένας καλός δάσκαλος ξέρει να ενθαρρύνει ακόμη και με μικρά πράγματα, όπως αυτή η σημείωση.

“Μαθητής: Παρακαλώ δεχτείτε αυτόν τον άνθρωπο- δελφίνι ως αντάλλαγμα για οποιαδήποτε λάθος απάντηση. Δάσκαλος: Χάρη σε αυτόν τον  ξεχωριστό  άνθρωπο-δελφίνι πήρανε όλοι οι μαθητές της τάξης μπόνους 4  βαθμούς ”

Οι καθηγητές αυτού του σχολείου παίρνουν πολύ στα… σοβαρά την ημέρα της φωτογράφισης .

Όταν είδα αυτή την επιστολή, εξέφρασα τη λύπη μου που αποφοίτησα από το σχολείο.

“Νέα πολιτική για τις ασκήσεις του σπιτιού

Αγαπητοί γονείς.

Μετά από μεγάλη έρευνα αυτό το καλοκαίρι, δοκιμάζω κάτι καινούριο. Οι μαθητές θα έπρεπε να παίρνουν για το σπίτι, μόνο εκείνες τις ασκήσεις που δεν πρόλαβαν να τελειώσουν στο σχολείο. Φέτος δε θα τους ανατεθεί καμία εργασία για το σπίτι.

Η έρευνα που έκανα απέδειξε ότι οι εργασίες για το σπίτι δεν βελτιώνουν την απόδοση του μαθητή. Αντιθέτως, σας ζητάω να περνάτε τα βράδια σας κάνοντας πράγματα, που έχουν αποδειχτεί ότι συνδέονται άμεσα με την επιτυχία των μαθητών. Μπορείτε να φάτε βραδινό όλοι μαζί σαν οικογένεια, να παίξετε και να βάλετε το παιδί σας νωρίς για ύπνο.

Ευχαριστώ.

Μπράντυ Γιάνγκ”

Η καλύτερη φωτογραφία στο άλμπουμ του ετήσιου βιβλίου.

Αυτός ο δάσκαλος χημείας είναι πολύ… καυτός!

Αυτή η καθηγήτρια μαθηματικών περνάει τα εκατοστά γενέθλιά της μαζί με μαθητές του δημοτικού.

Αυτός ο καθηγητής μαθηματικών δίδαξε σήμερα το π 3,14 και το πήρε πολύ στα σοβαρα!

Ο καθηγητής Αγγλικών, έβαλε αυτό στο ρολόι κατά τη διάρκεια των τελικών εξετάσεων.

“Μα, πόσο καυτός είναι ο καθηγητής μας;”

Ο καθηγητής της μικροβιολογίας,  έκανε ολόκληρη τη διάλεξη ντυμένος έτσι:

διαφορετικό

(?)

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: