10 Κοινωφελή Ιδρύματα συμπράττουν για την ενίσχυση μικρών οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών

Δέκα κοινωφελή ιδρύματα της Ελλάδας ενώνουν τις δυνάμεις τους για την υποστήριξη της Κοινωνίας των Πολιτών και ανακοινώνουν Δημόσια Πρόσκληση για συμμετοχή στον 7ο χρηματοδοτικό κύκλο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», με συντονιστή το Ίδρυμα Μποδοσάκη. 

Το Πρόγραμμα «Σημεία Στήριξης» απευθύνεται σε μικρές οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών στην Ελλάδα, τις οποίες υποστηρίζει στην υλοποίηση πρωτότυπων δράσεων μικρής κλίμακας και μέγιστου κοινωνικού αντίκτυπου, στην ενδυνάμωση των δομών τους, καθώς και στην ανάπτυξη ικανοτήτων που θα συμβάλουν στη βιωσιμότητά τους.  

Δράση μεταφύτευσης βλαστών σε καμένο δάσος στην Ρόδο από σχολεία της Χάλκης, της Σύμης και της Ρόδου από την οργάνωση «Για τη Φύση» στο πλαίσιο του 6ου κύκλου του Προγράμματος «Σημεία Στήριξης», με χρηματοδότηση από το Costas M. Lemos Foundation

Για τον νέο κύκλο του Προγράμματος, το οποίο ξεκίνησε το 2015 και έχει χρηματοδοτήσει 157 δράσεις με περισσότερους από 50.000 ωφελούμενους, συμπράττουν το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, το Costas M. Lemos Foundation, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου ΚΙΚΠΕ, το The Hellenic Initiative Canada, το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου και το Helidoni Foundation.

Στο πλαίσιο του 7ου κύκλου του Προγράμματος θα ενισχυθούν έως 36 δράσεις με το ποσό των δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000€) εκάστη, οι οποίες θα έχουν διάρκεια έως 8 μήνες και θα εμπίπτουν σε μία από τις ακόλουθες  θεματικές ενότητες, που έχουν καθοριστεί από τους χρηματοδότες του Προγράμματος:

  1. Κοινωνική Ενσωμάτωση Ατόμων με Αναπηρία (Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση)
  2. Παιδί και Υγεία (Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου) 
  3. Πρόληψη και Προαγωγή Υγείας Ενηλίκων (Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού Και Πολιτιστικού Έργου ΚΙΚΠΕ)
  4. Καταπολέμηση της Φτώχειας και της Επισιτιστικής Κρίσης (The Hellenic Initiative Canada)
  5.  Προστασία του Περιβάλλοντος
  1. Προστασία της Χλωρίδας και της Πανίδας στο Αστικό και Περιαστικό Περιβάλλον (Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη) 
  2. Προστασία Υδάτινων Οικοσυστημάτων: Θάλασσες, Λίμνες, Ποτάμια και Υγροβιότοποι (Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης) 
  3. Προστασία Δασικών και Άλλων Χερσαίων Οικοσυστημάτων (Costas M. Lemos Foundation)
  1. Κοινωνική Καινοτομία σε Μικρές Παραθαλάσσιες Τοπικές Κοινωνίες (Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου)
  2. Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες (Helidoni Fοundation).
Εικαστική έκθεση μέσω εικονικής πραγματικότητας για την ανακούφιση ασθενών στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης από την «Εταιρεία Έρευνας και Εκπαίδευσης Κλινικών Δεξιοτήτων» στο πλαίσιο του 6ου κύκλου του Προγράμματος «Σημεία Στήριξης», με χρηματοδότηση από το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου ΚΙΚΠΕ

Παράλληλα με τις χρηματοδοτήσεις, το Πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν συμμετοχή των οργανώσεων σε δραστηριότητες ενδυνάμωσης ικανοτήτων (capacity building), οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν και θα υλοποιηθούν από το Social Dynamo, το NGO hub του Ιδρύματος Μποδοσάκη. 

Οι ενδιαφερόμενες οργανώσεις μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως τις 30 Απριλίου 2024 (στις 17:00). Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον Ιούλιο του 2024.  

Εργαστήρια ενδυνάμωσης ψηφιακών δεξιοτήτων για άτομα τρίτης ηλικίας στο Κορακοβούνι Αρκαδίας από τον «Αθλητικό Εκπολιτιστικό Επιμορφωτικό Σύλλογο Κορακοβουνίου» στο πλαίσιο του 6ου κύκλου του Προγράμματος «Σημεία Στήριξης», με χρηματοδότηση από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα

Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται στον ακόλουθο σύνδεσμο: bodossaki.gr/simeia-stirixis-7os-kyklos

Μοιράσου το άρθρο
Print

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: