Μεσσηνία: Ευρεία Αστυνομική Επιχείρηση με 20 συλλήψεις

Μεσσηνία: Ευρεία Αστυνομική Επιχείρηση με 20 συλλήψεις
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε από χθες (26-9-2013) το βράδυ, έως σήμερα (27-9-2013) το μεσημέρι, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, της Μεσσήνης και του Μελιγαλά Μεσσηνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου. 
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε διακόσια είκοσι τρία (223) άτομα, εκ των οποίων εκατόν είκοσι πέντε (125) ημεδαποί και ενενήντα οκτώ (98) αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν δεκαεπτά (117) οχήματα. 
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά εξήντα έξι (66) άτομα, από τα οποία τριάντα επτά (37) ήταν ημεδαποί και είκοσι εννέα (29) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν είκοσι (20) άτομα. 
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι: 
• Έξι (6) ημεδαποί, για βεγγαλικά. 
• Ένας (1) ημεδαπός, για του Υγειονομικού Κανονισμού. 
• Τρεις (3) ημεδαποί ΡΟΜΑ, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας. 
• Δύο (2) ημεδαποί, για παραβίαση σφραγίδων Αρχής. 
• Οκτώ (8) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. 
Κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν συνολικά, είκοσι τρεις (23) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δεκαπέντε (15) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι (6) φωτοβολίδες. 
Επιπρόσθετα, μετά από αστυνομική διερεύνηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι ημεδαπών ΡΟΜΑ, ιδιοκτητών και κατόχων οχημάτων, τα οποία είχαν κατασχεθεί και όπως προέκυψε έχουν παραποιημένα-τροποποιημένα τα στοιχεία κυκλοφορίας τους. 
Οι αστυνομικές έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Μεσσηνία: Ευρεία Αστυνομική Επιχείρηση με 20 συλλήψεις Μεσσηνία: Ευρεία Αστυνομική Επιχείρηση με 20 συλλήψεις Μεσσηνία: Ευρεία Αστυνομική Επιχείρηση με 20 συλλήψεις Μεσσηνία: Ευρεία Αστυνομική Επιχείρηση με 20 συλλήψεις

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: