Ζυθοποιείο στη Γερμανία μοίρασε όση μπύρα δεν μπόρεσε να πουλήσει λόγω πανδημίας

Χωρίς να είναι εφικτή η αποστολή σε ξενοδοχεία και εστιατόρια που παραμένουν κλειστά λόγω του lockdown που επιβάλλει ο νέος κορονοϊός, ένα γερμανικό ζυθοποιείο αποφάσισε σήμερα να δώσει δωρεάν περίπου 2.600 λίτρα μπύρας.

Αντί να την πετάξουν, οι ιδιοκτήτες του ζυθοποιείου Βίλινγκερ, στο δυτικό κρατίδιο της Έσσης, αποφάσισαν να προσφέρουν δωρεάν την ελαφριά, μαύρη μπύρα.

Ο ιδιοκτήτης Φραντς Μαστ είπε ότι έπρεπε να αδειάσει τις δεξαμενές το συντομότερο δυνατό για να τις γεμίσει ξανά με φρέσκια μπύρα ώστε να είναι έτοιμος όταν θα επιτραπεί να ανοίξουν ξανά τα μπαρ. Η ιδέα πήγε περίφημα.

Δεκάδες άνθρωποι στάθηκαν υπομονετικά στην ουρά έξω από το ζυθοποιείο, φορώντας μάσκες και ακολουθώντας τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης. Πολλοί πήραν γεμάτους κουβάδες και κουτιά στο σπίτι τους.

«Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους, και ελπίζουμε ότι θα είναι το ίδιο υποστηρικτικοί όταν ξανανοίξουμε, να έρθουν εδώ και να μας προτιμήσουν», δήλωσε ο Μαστ στην τηλεόραση του Reuters.

Η ένωση ζυθοποιών Deutsche Brauer Bund προειδοποίησε ότι οι ζυθοποιοί αντιμετωπίζουν πτώση των πωλήσεων λόγω της μείωσης των εξαγωγών, ιδίως προς την Κίνα και την Ιταλία. Ο κατ’ οίκον περιορισμός, εν τω μεταξύ, έχει αφήσει τα εστιατόρια και τα μπαρ κλειστά και τα γήπεδα ποδοσφαίρου άδεια.

Το Oktoberfest της Βαυαρίας, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας στον κόσμο, ακυρώθηκε.

Το ζυθοποιείο είχε αρχικά προγραμματίσει να δώσει 540 λίτρα σήμερα, αλλά η ποσότητα αυτή εξαντλήθηκε μέσα σε λίγες ώρες.

«Ελπίζω να βοηθήσει το ζυθοποιείο, γι “αυτό είμαστε εδώ. Έτσι, μπορούμε να καθίσουμε στον κήπο αργότερα σήμερα, στον ήλιο, και να έχουμε μια ωραία μπύρα Βίλινγκερ», είπε η πελάτισσα Νάταλι Τζούλιους.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: