Ζύγιζε 200 κιλά και το στήθος του κρεμόταν μέχρι τη μέση του. 6 χρόνια μετά βγάζει τη μπλούζα και αφήνει τους πάντες άφωνους

Είχε ένα σοβαρό πρόβλημα που έβλαπτε την υγεία του, την κοινωνική του ζωή και την αυτοπεποίθησή του…

Στην ηλικία των 30, ο Luis ήταν επικίνδυνα υπέρβαρος, φτάνοντας τα 180 κιλά.

Ως ενήλικας, άρχισε να αναπτύσσει πολύ ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες και έγινε όπως αποκαλεί και ο ίδιος για τον εαυτό του: εθισμένος στο πρόχειρο φαγητό: «Θα έτρωγα McDonald ‘s για πρωινό, δύο διπλά τσίζμπεργκερ για μεσημεριανό, και το βράδυ μια πίτσα πεπερόνι». Ο Luis είχε επίσης μια συνεχή λαχτάρα για ζάχαρη και κατανάλωνε γλυκά αναψυκτικά με κάθε γεύμα.

Οι επιπτώσεις αυτής της διατροφής που είχε στο σώμα του ήταν καταστροφικές και οι αντιδράσεις των ανθρώπων κατέστρεφαν τη ψυχολογία του Luis. «Μου έλεγαν άσχημα σχόλια σε καθημερινή βάση – οι άνθρωποι δε μου έδιναν καμία αξία και με ρωτούσαν πως ταξιδεύω στο αεροπλάνο; Ήταν πολύ οδυνηρή,» εξηγεί ο ίδιος.

Το πρόβλημα με το βάρος του Luis πήρε τέτοιες διαστάσεις, που παραιτήθηκε ακόμα και από τη δουλειά του. Εργαζόταν ως υπεύθυνος αποθήκης και η δουλειά του απαίτησε αρκετή κίνηση και το επιπλέον βάρος καθιστούσε δύσκολο το έργο. Ο Luis με δυσκολία μπορούσε να σταθεί στα πόδια του για αρκετή ώρα, πόσο μάλλον στο χώρο εργασίας, και αυτό άρχισε να επηρεάζει την ψυχική του υγεία. Η δυστυχία του γρήγορα μετατράπηκε κατάθλιψη και ήξερε ότι ήταν άρρωστος.

Στη συνέχεια, τον Απρίλιο του 2011, η κατάσταση του Luis έγινε κρίσιμη: άρχισε να υποφέρει από καρδιακά προβλήματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Τότε συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να αλλάξει τη ζωή του ριζικά, αν ήθελε να συνεχίσει να ζει – ήταν ή τώρα ή ποτέ.

Ο Luis ορκίστηκε να μη ξαναφάει ποτέ fast food. Επίσης, μείωσε την κατανάλωση ζάχαρης και ξεκίνησε μια δίαιτα που ήταν υψηλή σε πρωτεΐνες και λαχανικά και σε πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.

Ο Luis ξεκίνησε επίσης εντατικό πρόγραμμα γυμναστικής. Η γυμναστική έγινε σύντομα το πάθος του και αποφάσισε να ξεκινήσει μια νέα καριέρα ως προσωπικός εκπαιδευτής.

Του αρέσει να βοηθάει άλλους ανθρώπους να πάρουν πίσω τη ζωή που τους αξίζει. Στο Instagram έχει γίνει πολύ δημοφιλής και έχει αποκτήσει 25.000 ακόλουθους.

Η μεταμόρφωση του Luis είναι εκπληκτική, αλλά η πειθαρχία που υπέβαλλε στον εαυτό του για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή. Είναι μια εμπνευσμένη ιστορία που θα παρακινήσει πολλούς να ξεκινήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, πριν να είναι πολύ αργά.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου…

(?)

perierga

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: