Ζουράρις για σχολικές εκδρομές: Οι μαθητές να πηγαίνουν άλλη ώρα στα “μπορντέλα”

Ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις, σχολιάζοντας την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να καταργήσει σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό για να μην αδικηθούν μαθητές που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά και θέλοντας να τη δικαιολογήσει, αναφέρθηκε σε μια προσωπική του εμπειρία από μία εκδρομή το 1958.

“Από τους 24 που πήγαμε εκδρομή το 1958 πήραν διαγωγή κοσμία επειδή πήγαν στο στρατιωτικό μπορντέλο του Μεσολογγίου”, σημείωσε ο κ. Ζουράρις, ο οποίος, μετά την παρατήρηση των δημοσιογράφων ότι αυτά γίνονταν πριν από 60 χρόνια, πρόσθεσε ότι “δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνουν στο μπορντέλο τις τρεις αυτές ημέρες, να πάνε μετά”.

“Να κάτσουν στο ξενοδοχείο και να διαβάζουν”, τόνισε ακόμα.

Μάλιστα, ο υφυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο “να διευθετηθούν”, όπως είπε, και οι εκδρομές στο εσωτερικό ζητώντας οι εκπαιδευτικές εκδρομές να γίνουν μάθημα. “Δεν χαζολογούμε βλέποντας στο αρχαιολογικό μουσείο Αθηνών ένα άγαλμα χωρίς να ξέρουμε τι βλέπουμε. Είναι μάθημα η εκπαιδευτική εκδρομή. Πρέπει να μπαίνουν σε ένα μουσείο με την ίδια περίπου προετοιμασία που κάνουν για τα μαθηματικά”, εξήγησε.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Ζουράρις, “μπορείς να απαγορεύσεις την εκδρομή επικαλούμενος οικονομικούς λόγους γιατί η Ελλάδα βρίσκεται από το 1910 εν χρεωκοπία”.

Σε ερώτηση σχετικά με τη διάρκεια της κατάργησης, υποστήριξε ότι “προφανώς δεν θα είναι μεγάλο διάστημα”.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: