Zoe Stergiou: Η σχεδιάστρια που «αγκαλιάζει» με απόλυτη κομψότητα τη θηλυκή σου πλευρά

«Αν ντυθείτε άκομψα, θα θυμούνται το ρούχο. Αν ντυθείτε άψογα, θα θυμούνται εσάς», είπε σε μία από τις πολλές διδαχές της η Coco Chanel και μέσα από μία τόσο απλή φράση, κατάφερε να αποστάξει σε δύο μόλις προτάσεις όλη την πεμπτουσία του στυλ. Δεν είναι παράλογο, λοιπόν, να περνάμε καθημερινά ατελείωτες ώρες μπροστά από την ντουλάπα, προσπαθώντας να αποφασίσουμε τι θα φορέσουμε. Η γκαρνταρόμπα μας άλλωστε, είναι στην πραγματικότητα μία πιο «χειροπιαστή» προέκταση του εαυτού μας, ένας δημιουργικός τρόπος να εξωτερικεύσουμε πόσο πολύπλευρα πλάσματα είμαστε. Ακριβώς για αυτό, έχει μεγάλη σημασία να μην παρασυρόμαστε, αλλά να παραμένουμε πιστές σε μία προσωπική δική μας αισθητική, η οποία θα μας ξεχωρίσει από το σύνολο.

Σε έναν σύγχρονο κόσμο ο οποίος μέσα από τα SoMe απαιτεί διαρκώς από εμάς να βρισκόμαστε «μέσα» στα πράγματα, είναι πολύ εύκολο να κάνουμε εκπτώσεις στο γούστο μας, κάνοντας τις λάθος αγορές για τις οποίες θα μετανιώσουμε! Η λύση στο παραπάνω πρόβλημα «κρύβεται» στη λέξη «κλασικό», ένα επίθετο που προσδιορίζει κατατοπιστικότατα και τη φιλοσοφία των ρούχων της Ελληνίδας σχεδιάστριας Zoe Stergiou.

Zoe Stergiou: Η σχεδιάστρια που «αγκαλιάζει» με απόλυτη κομψότητα τη θηλυκή σου πλευρά

Ακολουθώντας τα χνάρια των μεγαλύτερων

Η πορεία της Ζωής στον χώρο της μόδας, ξεκίνησε σε πολύ νεαρή ηλικία, όταν κοριτσάκι ακόμα παρατηρούσε έκθαμβη για ώρες τη μητέρα της να ράβει μόνη τα κοστούμια και τα ταγέρ που φορούσε στο γραφείο. Η έντονα δυναμική της παρουσία και η ανεξάντλητη δημιουργικότητά της, υπήρξε για εκείνη ο πρωταρχικός «σπόρος» τον οποίο καλλιέργησε με πολύωρη μελέτη και αργότερα όπως ήταν φυσικό «άνθισε» μέσα της. Έτσι, δεν άργησε η επιρροή να μετατραπεί σε πάθος και το πάθος σε δημιουργία. Ως φοιτήτρια της Παντείου, δεν χόρταινε τις ευφάνταστες και πρωτοποριακές σελίδες της Vogue, ενώ μεγάλοι και διαχρονικοί οίκοι όπως η Chanel και ο Dior, υπήρξαν ένα καθοριστικό «σχολείο» για εκείνη. Όπως λέει και η ίδια: «Ο οίκος Chanel είναι αυτός που όταν άρχισα να τον μελετώ, με έκανε να πηγαίνω με σακάκια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο όπου σπούδαζα. Ο οίκος Dior με βοήθησε να συνειδητοποιήσω πόσο γοητευτική μπορεί να είναι μια κομψά ντυμένη γυναίκα. Διαβάζοντας τη Vogue, ένιωθα πως το περιεχόμενο με αφορούσε άμεσα, χωρίς όμως να μπορώ να καταλάβω γιατί». Όλα τα παραπάνω άλλωστε, είναι προφανή, αρκεί να ρίξει κάποιος μία ματιά στην πιο πρόσφατη limited συλλογή της για την επερχόμενη σεζόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 19-20. Εγώ πάντως έκανα μία σύντομη βόλτα και πρόλαβα ήδη να γεμίσω το… διαδικτυακό μου καλάθι!

Zoe Stergiou: Η σχεδιάστρια που «αγκαλιάζει» με απόλυτη κομψότητα τη θηλυκή σου πλευρά

Το «λουλούδι» της Ζωής

Αυτό που κάνει την ίδια τη Ζωή και συνεπώς τα δημιουργήματά της να ξεχωρίζουν, είναι η δουλεμένη φιλοσοφία που υπάρχει πίσω από αυτά και η οποία συμβολίζεται από το «λουλούδι της ζωής», που εμπνευσμένη από αυτό, δημιούργησε το λογότυπο του brand της, «Zoe Stergiou».

Ακαταμάχητες εκλεκτές υφές, μοναδικά υφάσματα κομμένα και ραμμένα σε διαχρονικές γραμμές, κομψές, θηλυκές λεπτομέρειες όπως μία γuμνή πλάτη ή ένα λίγο βαθύτερο ντεκολτέ, αποκαλύπτουν την πρόθεση της σχεδιάστριας να δημιουργήσει κομμάτια κλασικά τα οποία θα «αγκαλιάζουν» με κομψότητα τις γυναίκες που τα επιλέγουν για πολλά, πολλά χρόνια. Διακριτικές μεταλλικές λάμψεις σε βαθιές, σκούρες αποχρώσεις, ρομαντικές διαφάνειες, τρυφερό βελούδο και… μυστηριώδες σατέν, είναι μερικές από τις διαλεγμένες ποιότητες που είναι βέβαιο πως θα μας συντροφεύουν τους επόμενους μήνες σε καθημερινές αλλά και πιο επίσημες εμφανίσεις.

Zoe Stergiou: Η σχεδιάστρια που «αγκαλιάζει» με απόλυτη κομψότητα τη θηλυκή σου πλευρά

Επενδύοντας στην απλότητα

Όπως παραδέχεται και η ίδια η Ζωή, «αν είχα την τόλμη, θα πήγαινα στο περίπτερο μόνιμα με ένα λευκό πουκάμισο και μια μάσκα ύπνου, σαν την Audrey Hepburn στο “Breakfast at Tiffany “s”. Η ταινία αυτή είναι η αγαπημένη μου και πάντα αποτελεί έμπνευση για εμένα» και ίσως αυτό να είναι τελικά το γοητευτικό «μυστικό» που μας κάνει να ερωτευόμαστε τα ρούχα της με την πρώτη κιόλας ματιά! Το γεγονός ότι μέσα από απλές και κλασικές φόρμες, μας επιτρέπει να «ξεκλειδώσουμε» τον πιο αυθόρμητο και ειλικρινή εαυτό μας, στην καλύτερη δυνατή εκδοχή του. Μην ξεχνάς άλλωστε, πως μόνο όταν είσαι ο εαυτός σου μπορείς να ξεχωρίσεις από το πλήθος και όπως όλα δείχνουν, η Ζωή το γνωρίζει πολύ καλά!

Zoe Stergiou: Η σχεδιάστρια που «αγκαλιάζει» με απόλυτη κομψότητα τη θηλυκή σου πλευρά

Ανακαλύψτε περισσότερα για τη συλλογή online στο https://zoestergiou.com/eshop καθώς και στα social media:
Facebook: @zoestergioy
Instagram: @zoe_stergiou

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: