Ζώδια 2019: Οι ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις από τη Ναταλί Σαϊτάκη

Οι Εκλείψεις Ηλίου της χρονιάς (6 Ιανουαρίου στον Αιγόκερω, 2 Ιουλίου στον Καρκίνο, 26 Δεκεμβρίου στον Αιγόκερω) και οι Εκλείψεις Σελήνης (21 Ιανουαρίου στον Λέοντα, 17 Ιουλίου στον Αιγόκερω) θα πιέσουν αρκετά την καθημερινότητά μας, πράγμα στο οποίο θα μας ξαλαφρώνει ο προαναφερθείς Δίας, ο πλανήτης της τύχης.

Ο Ουρανός στον Ταύρο μετά τις 5 Μαρτίου θα ξεκολλήσει διάφορες καταστάσεις επαγγελματικές και οικονομικές που μας είχαν στοιχειώσει πιο πολύ από ό,τι η Αντιγόνη τον Μαρκορά, ενώ διάφορα εμπόδια στην επικοινωνία (Ναι, Αετόπετρα εκεί; Τι πήρα, νομό Ιωαννίνων;), καθώς και ποικίλες επιστροφές από το παρελθόν θα φέρει ο ανάδρομος Ερμής (5-27 Μαρτίου, 7 Ιουλίου – 1 Αυγούστου, 31 Οκτωβρίου – 20 Νοεμβρίου).

Για καλύτερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας, δεν τα γράφαμε τζάμπα τόσες ώρες.

ΚΡΙΟΣ

Ο Δίας στον Τοξότη ξυπνάει μέσα σας τη Μάγια Τσόκλη συνδυαστικά με τον Ζακ-Υβ Κουστώ και ο κόσμος αποτελεί το πεδίο εξερεύνησής σας. Πλέον οι πνευματικές σας αναζητήσεις θα αποτελούν την κινητήρια δύναμη της καθημερινότητάς σας, στο πλαίσιο της οποίας δεν θα προλαβαίνετε να κατεβάζετε νέες καινοτόμες ιδέες. Στις αρχές και το τέλος της χρονιάς (διότι ΦΥΣΙΚΑ ΣΕ ΕΣΑΣ θα τύχαινε αυτός ο διπολισμός) ενδέχεται να υπάρξουν απότομες αλλαγές στα επαγγελματικά, οι οποίες όμως θα είναι ως επί το πλείστον ευνοϊκές – σαν να σας ανακαλύπτει, όπως τη Μύριαμ Απλού λατζέρα στην Αστόρια, ένας διάσημος μουσικός και να σας κάνει βασίλισσα της Σαρδέλας και του Αζερμπαϊτζάν και εντέχνου ρεπερτορίου – απλά στον δικό σας τομέα.

TΑΥΡΟΣ

Ανέκαθεν ζοριζόσασταν να κινηθείτε με ψυχική ηρεμία σε δυο ταχύτητες – μια που γκαζώνει τέρμα και μια που πάει σαν μπάρμπας με απαρχές γλαυκώματος σε Toyota 30ετίας – όμως ο Ουρανός πάνω σας (κάπως πιο μόνιμα αυτή τη φορά) από τις 5 Μαρτίου θα σας αναγκάσει να τσιτωθείτε σε κάθε τομέα, όχι μόνο για να διαφυλάξετε ό,τι έχετε, αλλά και για να πάρετε κάτι παραπάνω. Παράλληλα με αυτή τη δημιουργική τσίτα θα χρειαστεί να διατηρήσετε και την καθημερινή σας ηρεμία στα δέοντα για το well being σας επίπεδα, με το πρόγραμμα “φαγητό, τηλεόραση, ξανά φαγητό, μια στιγμή να πάω να δω αν είναι έτοιμα τα ποπ κορν, ποτάκι, θα το φας αυτό το πατατάκι;” να παραμένει υποχρεωτικά ως έχει. Η φροντίδα του εαυτού σας δεν είναι πάντα αυτονόητη, ιδίως όταν προκύπτουν οικονομικά ζητήματα που θα αποσυντόνιζαν ως και τον Στουρνάρα, όμως (ιδίως για τους γεννημένους το β΄ δεκαήμερο) δεν θα είναι καθόλου δύσκολο το project management σε σχέση με την προσωπική σας ανάπτυξη και σε πνευματικό επίπεδο. Σημασία έχει να μην το βάζετε κάτω πουθενά και να βλέπετε κάθε πρόκληση της καθημερινότητας σαν ένα ταψί τυρόπιτα που μόλις βγήκε από τον φούρνο: δεν γίνεται να πάει χαμένη, πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ας πούμε ότι μέχρι τώρα για αρκετό χρονικό διάστημα βρισκόσασταν σε ένα υπαρξιακό σκοτάδι, στο πλαίσιο του οποίου διαδραματιζόταν οι “μουσικές καρέκλες” της ζωής σας, όσο εσείς είχατε την αυτοπεποίθηση ενός ανθρώπου με σπασμένο πόδι που θα έπρεπε να διαγωνιστεί επί ίσοις όροις με τους λοιπούς συμμετέχοντες, οι οποίοι δεν αντιμετώπιζαν κανένα απολύτως κινητικό πρόβλημα. Το σκοτάδι διαλύεται σιγά σιγά με την πάροδο των μηνών και πλέον δεν βλέπετε ούτε το σπασμένο πόδι και, κυρίως, ούτε κανέναν άνθρωπο από αυτούς στο ρόλο της πατερίτσας. Νέα οπτική έρχεται με τη νέα χρονιά στα πάντα, στις σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις), στην εκπλήρωση των στόχων σας, ακόμα και στην κοινωνική σας ζωή, με ανακαλύψεις που θα κάνουν διασκεδαστική την καθημερινότητα και θα αποβάλουν από το “είναι” σας αυτή την εσάνς “μόλις πέρασε από δω η γρουσούζα η συννυφάδα μου, πες στη μαμά να με ξεματιάσει, χάνομαι σου λέω” – πρώτον, γιατί το παθαίνετε και χωρίς συννυφάδα και δεύτερον γιατί όλα είναι πιο απλά όταν δεν τους δίνετε τόση σημασία. Εκμεταλλευτείτε την περίοδο των Εκλείψεων για δημιουργική αποδόμηση των υπαρξιακών τοτέμ σας και μην ξεχάσετε για κανένα λόγο ότι ο Μεγάλος Δάσκαλος φέρνει δυσκολίες ακριβώς για να σας διδάξει σε επίπεδο σκέσεων (πάντα με κάπα) τι είναι αυτό που στ’ αλήθεια θέλετε.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Καιρό γυροφέρνετε στο μυαλό σας την ιδέα πως ό,τι φαίνεται να αποσυντίθεται, κι απλά κρύβεται πίσω από μια φορτωμένη βιτρίνα που αποσπά την προσοχή, έχει έρθει η ώρα να πεταχτεί στα σκουπίδια, όμως περιμένετε τον Ουρανό να σας ανοίξει την πρώτη μαύρη σακούλα μπροστά σας. Όλα γίνονται αργά από πέρυσι και έτσι θα συνεχίσουν να πηγαίνουν, όμως σημασία έχει πως η ανάγκη σας να αποτινάξετε από πάνω σας όλα τα βαρίδια προηγουμένων ετών θα ικανοποιηθεί και μάλιστα χωρίς τον κλασικό τρόπο με τον οποίο χειρίζεστε τα πράγματα (“χάσου απ’ τα μάτια μου, πού πας, γύρνα πίσω, είπα εγώ να φύγεις“, κ.λπ.). Δεν μιλάμε ακριβώς για αναγέννηση από τις στάχτες, ούτε για κάτι ετερόφωτο (και άρα προσωρινό για τη δική σας περίπτωση), αλλά για την εξελικτική πορεία που πραγματοποιείτε (δια πυρός και σιδήρου) εδώ και καιρό και η οποία θα σας κάνει μέσα στη χρονιά πιο “λαίμαργους” (αλλά όχι για τζανκ, if you know what I mean), πιο αποφασιστικούς (αλλά όχι μονόχνωτους) και πιο δημιουργικούς (αλλά όχι για ίντριγκες που παραμένουν μόνο στο μυαλό σας και σας χαλάνε το “τσι”).

ΛΕΩΝ

Εσείς που βαριέστε το flatness (άλλο τι λέτε στον κόσμο) και την ήσυχη καθημερινότητα, ήρθε η ώρα να πάρετε αυτό που αποζητάτε από τον πρώτο κιόλας μήνα της χρονιάς, καθώς η Σεληνιακή Έκλειψη πάνω σας στις 21 Ιανουαρίου φέρνει τη βουή και την αντάρα στη ζωή σας, το υπαρξιακό vertigo, τη διχοτόμηση του “είναι” που θα σας εξωθήσει σε μεγάλες και απότομες αλλαγές. Φυσικά αυτό έρχεται πακέτο με το άγχος, αλλά όσο υπάρχει υαλουρονικό και υπομονή (αυτή δε θα τη βρείτε στα φαρμακεία, κάντε κουμάντο αλλιώς) η αλλαγή που θέλατε στην καθημερινότητα (αλλιώς έπρεπε να προσέχατε τι ευχόσασταν). Με τον Κρόνο στον 6ο Οίκο σας (ειδικά οι γεννημένοι το β΄ δεκαήμερο) θα χρειαστεί στις προαναφερθείσες αλλαγές να συμπεριλάβετε (άνευ εκλείψεων και παραπόνων) ένα ανανεωμένο πρόγραμμα wellness, που θα σας επιτρέπει να ξεκουράζεστε σαν άνθρωποι. Ο Ουρανός στον Ταύρο από τον Μάρτιο και μετά θα θέσει σε κίνηση και τα επαγγελματικά σας, τα οποία ωστόσο θα σας απασχολήσουν μόνο στο βαθμό που θα αποσπάσουν την προσοχή σας από το σον σον, που θα είναι ανελέητο.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Το πρότυπο της ζωής σας διαχρονικά συνδυάζει στοιχεία τόσο από τον Κωνσταντίνο Κατακουζηνό, όσο και τον γάτο Garfield, αν αφαιρέσουμε την ξινίλα του πρώτου και την αεργία του δεύτερου (παρότι ενίοτε κινείστε στο πεδίο της πρώτης προκειμένου να αποφύγετε τη δεύτερη). Ο Δίας στον Τοξότη ως τον Δεκέμβριο του 2019 θα σας αφήσει στην ησυχία του φυσικού σας χώρου, στο σπίτι σας δηλαδή, για να χαρείτε την οικογένειά σας (αν όχι τους εξ αίματος συγγενείς, όσους επιλέξατε στην πορεία), επιλύοντας σταδιακά οποιοδήποτε τυχόν πρόβλημα δημιουργηθεί, και συσφίγγοντας σχέσεις που θα ανανεώσουν τον τρόπο ζωής σας περισσότερο και από ό,τι ανανεώθηκε η Άντζελα Δημητρίου μετά το δεύτερο διαζύγιο από τον Γιώργο Τρούπη. Ειδικά από τον Μάρτιο και μετά ίσως προκύψει κάποια πίεση στο συγκεκριμένο κομμάτι, γι’ αυτό μην ξεχνάτε να ζητάτε κι εσείς από τους άλλους, προκειμένου να μη συμβούν σκηνές όπως “Όταν μου ζητούσες να σου δείξω το καρεκλάτο την ήξερες την Σάσα, την ήξερες την Σάσα;”.

ΖΥΓΟΣ

Ο Δίας στον Τοξότη σας δίνει την απαραίτητη διπλωματική ικανότητα και ευκολία στην επικοινωνία που θα χρειαστείτε για να αντιμετωπίσετε τις όποιες στριμόκωλες καταστάσεις σάς έχουν περιορίσει το εύρος κινήσεων στην καθημερινότητα. Ως γνωστόν, η διπλωματία είναι η τέχνη που ξεκινάς να εφαρμόζεις στην καθημερινότητα όταν η συνεννόηση ως αξία/ έννοια πατώνει χειρότερα κι από τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Γιουροβίζιον το ’98, με τραγουδίστρια τη Διονυσία Καρόκη. Ο Πλούτωνας από τη θέση του συνεχίζει (ιδίως για τους γεννημένους στα τέλη του β΄ δεκαημέρου) να δημιουργεί τριβές με τα σόγια, οι οποίες καταλήγουν, κλασικά, στο να μη σας ενδιαφέρει τίποτα άλλο πέραν του να περνάτε εσείς καλά, ενώ και ο Κρόνος συνεχίζει να σκορπάει την ξινίλα του πάνω από τις σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις) με τους δικούς σας ανθρώπους. Βέβαια, αυτό σημαίνει πως έχει έρθει σίγουρα η ώρα να αναδιοργανωθείτε και να ξεφορτωθείτε ανθρώπους που θεωρούσατε βαρίδια για χρόνια – κι εδώ θα δείξει αν όντως το εννοούσατε. Κατά τη διάρκεια των Εκλείψεων το χάος θα αποτελέσει πηγή δημιουργίας και, αργότερα, αυτοπεποίθησης καθώς, όπως ήδη ξέρετε, αν δεν σας πιέσουν, χαΐρι δε βρίσκετε με τίποτα. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ένα πράγμα που σας ευχαριστεί βαθύτατα και που πολύς κόσμος αδυνατεί να κατανοήσει είναι το πόσο εύκολα ξεφορτώνεστε όποιον και ό,τι ανέχεστε, ενδεχομένως και επί δεκαετίες ολόκληρες, in a blink of an eye, πιο γρήγορα κι από όσο χρειάζεται η Εύη για να θάψει την Αμανατίδου μόλις η τελευταία γυρίσει το κεφάλι της αλλού. Ο Ουρανός στον 7ο Οίκο σας των σκέσεων (πάντα με κάπα οι σκέσεις) από τον Μάρτιο και μετά θα κάνει μια μεγάλη εκκαθάριση σε αυτό τον τομέα, κι έτσι είναι καλή ευκαιρία να ξεφύγετε από καταστάσεις καταπίεσης, ξεχωρίζοντας μόνο τις σκέσεις (πάντα με κάπα λέμε) που έχουν σημασία – και μόνον αυτές. Ο Κρόνος στον Αιγόκερω κάθεται βαρύς στον Οίκο των ιδεών και της επικοινωνίας (ιδίως για τους γεννημένους το β΄ δεκαήμερο) κι έτσι δεν θα είναι τόσο εύκολο να συνεννοηθείτε με τους ανθρώπους γύρω σας (καλά, ξέρουμε και πώς συνεννοείστε όταν δεν είναι ο Κρόνος στον Αιγόκερω, αλλά τέλος πάντων). H αλήθεια είναι πως βαριέστε πολύ τις εντάσεις, γιατί πιστεύετε πως τις ζείτε στο φουλ μόνοι σας, ενώ οι άλλοι απέναντί σας νομίζουν πως παίζουν στη Μελωδία της Ευτυχίας, αλλά για το 2019 θα πιάσει τόπο η όποια σας ταλαιπωρία στον τομέα αυτό. Η Σεληνιακή Έκλειψη στον Λέοντα στις 21 Ιανουαρίου φέρνει πολλές απότομες αλλαγές στη δουλειά και μια αίσθηση δικαίωσης απέναντι στο πανελλήνιο (κοινώς: “κάποια ζώα δε με πιστεύανε”).

ΤΟΞΟΤΗΣ

Συνήθως σε κάθε ομάδα ανθρώπων, όπως αυτή κι αν προσδιορίζεται (οικογένεια, φίλοι, λέσχη κεντήματος) εσείς είστε οι πρωτοπόροι, τα ελεύθερα πνεύματα, οι ηθικολόγοι και ταυτόχρονα οι πάρα πολύ λαρτζ σε όλα, αναζητώντας διαρκώς το υπέρτατο νόημα της ζωής (αν και αυτό, όπως όλοι οι άλλοι ξέρουμε, βρίσκεται στα ρολά κανέλας). Ο κυβερνήτης σας Δίας πάνω σας για έναν σχεδόν χρόνο θα σας φέρει τύχη, εφόσον κι εσείς δεν κοιμάστε όρθιοι ή δεν κάνετε λανθασμένες παρορμητικές επιλογές στους στόχους για τη ζωή σας, θα σας δώσει πίσω τον χαμένο χρόνο που ξοδέψατε προσπαθώντας να αλλάξετε πράγματα που δεν αλλάζουν ή να δείξετε πως σάς αρέσει να περιορίζεστε σε ένα συγκεκριμένο κάδρο σκέψης. Η προσωπική ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα είναι το ζητούμενο αυτής της χρονιάς και η μεγάλη της πρόκληση. Δείξτε αυτό που είστε και ψάξτε αυτό που σας λείπει πραγματικά.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Αυτά που ξέρατε θέλετε έτσι κι αλλιώς να τα ξεχάσετε (ειδικά όσα έγιναν μέσα στο 2018), κι όσα έρχονται θα κάνουν τους άλλους να θέλουν να σας ξεχάσουν, πολύ απλά διότι το δικό τους σταματάει να περνάει. Η χρονιά ξεκινάει με Ηλιακή Έκλειψη πάνω σας στις 6 Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται ξανά με Ηλιακή Έκλειψη στις 26 Δεκεμβρίου, φέρνοντας απότομες αλλαγές στη ζωή σας, εκκαθαρίσεις και τα πρώτα αποτελέσματα της μαθητείας σας κάτω από τον Κρόνο. Δεν είναι πως μια ωραία πρωία ξυπνήσατε όπως η Έφη Σαρρή κάποτε κι αρχίσατε να τραγουδάτε “Άι σιχτίρι, άι σιχτίρι, θα κλειστώ σε μοναστήρι”: ούτε διαφημιστικό για νέο σινγκλ είναι η ζωή σας, ούτε απλή απόπειρα να χαλάσετε τη βολή όσων εξαρτιούνται από εσάς. Ήρθε η ώρα να πράξετε για τη δική σας ευτυχία, διότι μόνο από εσάς εξαρτάται. Σε περίπτωση που ο Πλούτωνας κάνει τα δικά του και σας αποσταθεροποιεί τη διάθεση, αγνοήστε όσο μπορείτε τις φοβίες που έρχονται στην επιφάνεια και αξιοποιήστε το ένστικτό σας. Ο Δίας είναι η Πέπη στη Σωσώ σας, η Μάχη στη Φλώρα σας, η βοήθεια που χρειάζεστε για να μην επαναλάβετε τα λάθη του παρελθόντος, γι’ αυτό αξιοποιήστε την εμπειρία σας και μη φοβηθείτε να βουτηχτείτε σε νέες περιπέτειες.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Πραγματώνετε Σωκράτη Μάλαμα “Άλλα θέλω κι άλλα κάνω, πώς να σου το πω, έλεγα περνούν τα χρόνια, θα συμμορφωθώ”, καθώς η προσωπική σας ανάπτυξη τη νέα χρονιά αβαντάρεται ιδιαίτερα σε δυο επίπεδα, το φιλικό/ κοινωνικό και το επαγγελματικό, όσο η συναισθηματική σας ασφάλεια μοιάζει να εξαρτάται, σε πρώτο πλάνο κι αν έχετε τη διάθεση να την αφήσετε έτσι, από την “καλοσύνη των ξένων”. Η Μπλανς Ντιμπουά δε σας πάει πάρα πολύ και με δεδομένο ότι είστε ελεύθερο πνεύμα, είναι τουλάχιστον αστείο να αφήνετε τον Θανάση να παίζει μπάλα στη δική σας έδρα, μόνο και μόνο επειδή νομίζετε πως αυτό είναι που “πρέπει” να συμβεί για να περάσετε καλά. Έχετε βέβαια πάρα πολλές δουλειές, ειδικά μετά τις αρχές Μαρτίου και κανείς δεν μπορεί να ανακόψει την πορεία σας στη δουλειά. Η χρονιά είναι εξαιρετική για να δικτυωθείτε κοινωνικά και να αξιοποιήσετε κάθε νέα διαπροσωπική σχέση που θα προκύψει, καθώς συνεχίζετε να είστε αξιαγάπητοι και παρά το όποιο άγχος σάς προκαλεί το μέλλον, ξέρετε πως είστε φτιαγμένοι για να το ξεπερνάτε (με τον όποιοκ τρόπο). Από τον Μάρτιο και μετά η πίεση στο σπίτι ίσως ενταθεί, γι’ αυτό μην ξεχνάτε ποτέ πως ακόμα κι εσείς ίσως χρειαστεί να κάνετε υποχωρήσεις.

ΙΧΘΥΕΣ

Κάτι οι απογοητεύσεις που πήρατε την προηγούμενη χρονιά, κάτι η διέλευση του Δία στον Τοξότη, η διάθεσή σας είναι μια ειλικρινής βερσιόν της Μαρκάταινας που λέει ότι δε θα σκέφτεται τον Αντώνη και θα αφοσιωθεί στην κόρη της, το εγγόνι της και την Μπουμπουλίνα. Η αλήθεια είναι πως η “επαγγελματική χιονοστιβάδα” που πλάκωσε όσους είχαν αμφισβητήσει τις ικανότητές σας στέκεται αγέρωχη πάνω τους – όπου και θα παραμείνει για να σας ευνοεί ως και τον Δεκέμβριο. Τίποτα από το παρελθόν δεν σας καίει πια την ψυχούλα σας, η συνείδησή σας είναι καθαρή καθώς ξέρετε πολύ καλά πως δεν αδικήσατε κάποιον (ιδίως γκομενικώς) και πλέον δεν αισθάνεστε καθόλου το ταπεινό χαμομηλάκι ή η ευαίσθητη αθερίνα που είναι έτοιμη να θυσιαστεί χωρίς λόγο  για να αισθάνεται κάποιος άλλος συναισθηματικά πλήρης. Είναι όμορφο συναίσθημα η προσωπική επιτυχία σε κάθε τομέα, γι΄αυτό μην πιστέψετε ούτε στιγμή πως δεν την αξίζετε. Ο Ποσειδώνας πάνω σας (ειδικά για τους γεννημένους το β΄ δεκαήμερο) θα αποτελέσει ένα εξαιρετικό εργαλείο για να αναδείξετε άγνωστες όμορφες πτυχές της ψυχούλας σας.

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr

zwdia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: