Ζώα που κινδυνεύουν προς εξαφάνιση στην πρόσοψη του Empire State Building (βίντεο)

Ζώα που κινδυνεύουν προς εξαφάνιση στην πρόσοψη του Empire State Building (βίντεο)

Ζώα που κινδυνεύουν προς εξαφάνιση στην πρόσοψη του Empire State Building (βίντεο)

Το λιοντάρι Σέσιλ, ο θάνατος του οποίου προκάλεσε σάλο. Μία λεοπάρδαλη του χιονιού, ένας χρυσός λεοντοπίθηκος. Ολα τους σκαρφάλωσαν στο Empire State Building.

Πρόκειται για το εντυπωσιακό σόου, με γιγάντιες εικόνες ζώων, οι οποίες προβλήθηκαν στην πρόσοψη του κτιρίου της Νέας Υόρκης, για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τα είδη που διατρέχουν κίνδυνο εξαφάνισης.

Πίσω από αυτή την εντυπωσιακή πρωτοβουλία ήταν ένας Ελληνας. Πρόκειται για ιδέα του ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη Λούι Ψυχογιού, η ταινία του οποίου The Cove (Ο Όρμος) με θέμα την ετήσια σφαγή χιλιάδων δελφινιών στην Ιαπωνία, είχε κερδίσει το 2010 το Οσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ.

Η προβολή στη νότια πρόσοψη του διάσημου ουρανοξύστη έγινε σ’ ένα τμήμα ύψους 114 μέτρων και πλάτους 56 που κάλυπτε 33 ορόφους και ήταν ορατή από απόσταση μέχρι και 20 δρόμων προς τον νότο, ενώ από κάτω ο κόσμος κοίταζε με θαυμασμό τις εικόνες του Σέσιλ και πολλών άλλων ζώων, μεταξύ των οποίων μια λεοπάρδαλη του χιονιού, ένας χρυσός λεοντοπίθηκος, ένα σαλάχι μάντα, πουλιά, θαλάσσια θηλαστικά, έντομα, ακόμη και ο ίσκιος του Κινγκ Κονγκ που ανέβαινε την πρόσοψη.

Το σόου, με τη συνοδεία μουσικής, είχε διάρκεια 8 λεπτών και επαναλαμβανόταν κάθε τέταρτο της ώρας από τις 21:00 έως τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα). Ηθελε το πιο εμβληματικό κτίριο και γι’ αυτόν ήταν το Empire State Building, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο παραγωγός του The Cove Φίσερ Στίβενς, μιλώντας για τον σκηνοθέτη, προσθέτοντας ότι στόχος ήταν να αρχίσει μια συζήτηση για να αποφευχθεί η έκτη μαζική εξαφάνιση ειδών στη Γη.

Η συζήτηση για τα απειλούμενα είδη πρόκειται να συνεχισθεί με τη νέα ταινία του Λούι Ψυχογιός και του Φίσερ Στίβενς με τίτλο Racing Extinction (Η κούρσα κατά της εξάλειψης), που θα αρχίσει να προβάλλεται το φθινόπωρο.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: