Ζήτησε επιστροφή του -3 από τα επεισόδια με ΑΕΚ ο Ολυμπιακός

Οι τοποθετήσεις των δικηγόρων του Ολυμπιακού στην εκδίκαση της προσφυγής των Πειραιωτών για το -3 από τα επεισόδια στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Την εφαρμογή της αρχής της αναλογικότητας και την επιστροφή των 3 βαθμών που του έχουν αφαιρεθεί για τα επεισόδια στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, στο «Γ. Καραϊσκάκης» ζήτησαν οι δικηγόροι του συλλόγου, στη σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

Βασίλης Δημακόπουλος:

«Η βλάβη που προκαλείται από την κύρωση είναι δυσανάλογα μεγάλη προς το αγαθό που επιχειρείται να υπερασπιστεί. Οι κυρώσεις των δύο αγωνιστικών και του προστίμου είναι αρκετές για να πραγματωθεί το αποτέλεσμα που ο νομοθέτης προτείνει. Η αφαίρεση των τριών βαθμών θεωρώ ότι παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας και ζητάμε να μην επιβληθεί».

Αργύρης Λίβας

«Προκύπτει από την έκθεση του παρατηρητή ότι η οργάνωση του αγώνα ήταν άψογη και υπήρχε πάρα πολύ καλή συνεργασία με όλους τους παράγοντες του αγώνα. Αυτό το αναγράφει ο παρατηρητής στην αναλυτική του έκθεση. Το ίδιο προκύπτει και από όλες τις υπόλοιπες εκθέσεις. Αποδεικνύεται σαφέστατα ότι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, όταν οι συγκεκριμένοι φίλαθλοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο απλά για να διαμαρτυρηθούν προς τους ποδοσφαιριστές μας, κράτησαν την δέουσα στάση, απέναντι και στους αξιωματούχους του αγώνα και στην αντίπαλη ομάδα.

Ο προβληματισμός μου είναι ο εξής: Αφαίρεση τριών βαθμών για μία ομάδα που τήρησε όλα τα μέτρα τάξης που είχαν συμφωνηθεί στη σύσκεψη που είχε προηγηθεί με την αστυνομία και τους υπόλοιπους φορείς του αγώνα, που είχαν άψογη στάση κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά και του συγκεκριμένου περιστατικού. Σε διαφορετική περίπτωση, που δεν τηρούσαμε κανένα μέτρο ασφάλειας, που η στάση μας δεν ήταν η επιβεβλημένη, που είχαμε αδιαφορήσει στις ενέργειες που έκαναν οι συγκεκριμένοι φίλαθλοι, θα ήταν πάλι -3; Μόνο και μόνο από αυτό προκύπτει σαφέστατα ότι πρέπει να εφαρμοστεί η αρχή της αναλογικότητας».

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η απόφαση της υπόθεσης.

(?)

Action24.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: