Ζητήματα ασφαλείας αντιμετωπίζουν τα αυτοκίνητα με σύνδεση στο ίντερνετ

Νέα έρευνα έρχεται να ταράξει όσους διαθέτουν αυτοκίνητο που έχει δυνατότητα σύνδεσης στο ίντερνετ, καθώς είναι δυνατή η παραβίαση του συστήματός τους από χάκερς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ερευνητές της εταιρείας Kaspersky Labs, οι εφαρμογές που χρησιμοποιούνται σε τέτοιου είδους οχήματα αδυνατούν να αντιμετωπίσουν πιθανές επιθέσεις από κακόβουλο λογισμικό. Οι ερευνητές εξέτασαν την ασφάλεια εφαρμογών απομακρυσμένου ελέγχου σε διάφορες μάρκες αυτοκινήτων με στόχο να διερευνήσουν εάν οι λειτουργίες των συνδεδεμένων αυτοκινήτων είναι ασφαλείς απέναντι σε ψηφιακές επιθέσεις.

Σύμφωνα με την Kaspersky, οι ερευνητές της εξέτασαν 7 εφαρμογές απομακρυσμένου ελέγχου και καθεμία από αυτές αντιμετώπιζε διάφορα ζητήματα ασφάλειας.

Ανάμεσα στα θέματα ασφάλειας που ανακαλύφθηκαν ήταν η απουσία άμυνας απέναντι σε εφαρμογές που περιέχουν κακόβουλο λογισμικό, έλλειψη στον έλεγχο ακεραιότητας κώδικα, η απουσία τεχνικών ανίχνευσης «rooting» και έλλειψη προστασίας έναντι των τεχνικών επικάλυψης εφαρμογών.

Έτσι, οι ερευνητές συμβουλεύουν τους χρήστες συνδεδεμένων αυτοκινήτων να απενεργοποιούν τη δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών από πηγές εκτός των επίσημων app stores, να πραγματοποιούν αναβαθμίσεις στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος της συσκευής και να τοποθετούν μια δοκιμασμένη λύση ασφάλειας για την προστασία από ψηφιακές επιθέσεις.

texnologia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: