Ζήλια: Ο άντρας μου ζητά το τηλέφωνο άλλων γυναικών μπροστά μου!

Η 32χρονη Μαργαρίτα ρωτά

Είμαι παντρεμένη εδώ και 11 χρόνια. Ο άντρας μου είναι αρκετά κοινωνικός, εγώ όχι και τόσο. Του αρέσει να μιλάει κυρίως με γυναίκες πράγμα που με ενοχλεί αρκετά αλλά οπότε του το λέω λέει ότι απλά θέλει να μιλάει με κόσμο. Το θέμα μου είναι ότι μερικές φορές δεν διστάζει να τους παίρνει το νούμερο του τηλέφωνου τους και δεν ξέρω τι μηνύματα στέλνει και όταν τον ρωτάω εκνευρίζεται υπερβολικά σε σημείο να σηκώνει και χέρι από  τα νεύρα του γιατί λέει ότι όλα τα βλέπω πονηρά. Πείτε μου σας παρακαλώ μήπως είμαι υπερβολική;

Ευχαριστώ

Στο ερώτημα απαντά η Χριστίνα Μπούφαλη-Μπαβέλλα, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια:

Καλησπέρα σας

Θα ήθελα, πριν από όλα, να σταθώ σε κάτι άλλο από το ερώτημά σας. Θέλω να σας πω ότι οποιαδήποτε κίνηση βίας από τον σύντροφό μας, δεν επιτρέπεται και δεν θα έπρεπε να γίνεται αποδεκτή. Καταλαβαίνω ότι εφόσον φτάνετε σε αυτό το σημείο, η επικοινωνία μεταξύ σας είναι κάτι που θέλει δουλειά. Το πρώτο και κύριο συστατικό μιας υγιούς σχέσης είναι ο σεβασμός και έχω την αίσθηση ότι μεταξύ σας υπάρχει ένα κενό εκεί.

Δεν γνωρίζω αν το ότι μιλάει με άλλες γυναίκες είναι πονηρό ή όχι, καταλαβαίνω όμως ότι εσάς σας ενοχλεί και αυτό και μόνο θα έπρεπε να έχει σημασία και για εκείνον. Είναι καλό να μπορείτε να το συζητήσετε μαζί του και να σας ακούσει με κατανόηση, χωρίς βία ή επιθετικότητα.

Θα σας πρότεινα να επισκεφτείτε έναν σύμβουλο ψυχικής υγείας, για μια συμβουλευτική συνεδρία επί του θέματος, ή και παραπάνω αν χρειαστεί, ώστε να έχετε τις απαραίτητες συμβουλές και την υποστήριξη, για να διαχειριστείτε αυτό το θέμα και τη σχέση σας με τον σύζυγο, γενικότερα.

Με εκτίμηση,

Χριστίνα Μπούφαλη-Μπαβέλλα
MSc, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Όταν η ζήλια μπαίνει από την πόρτα, ο έρωτας βγαίνει από το παράθυρο…

Βία στη σχέση: Μπορείς να πιστέψεις τις υποσχέσεις ότι δεν θα το ξανακάνει;

Όταν η χαμηλή αυτοεκτίμηση στρώνει τον δρόμο στην ψυχολογική βία

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: