Ζευγάρι παντρεύτηκε όπως οι Βίκινγκ μετά από 1.000 χρόνια [Εικόνες]

Ένα ζευγάρι από την Νορβηγία αντάλλαξε όρκους αιώνιας αγάπης σε μια τελετή εμπνευσμένη από τους Βίκινγκς. Ο γάμος του έγινε όπως συνήθιζαν να κάνουν οι Βίκινγκς τους γάμους τους πριν από 1.000 χρόνια.

Η 27χρονη Ελίζαμπεθ Ντάλσεθ παντρεύτηκε τον 36χρονο Ρουν Ντάλσεθ στις όχθες μιας λίμνης στην Νορβηγία σε μια τελετή που γίνεται από έναν παγανιστή ιερέα.

Παρόλο που το ζευγάρι είχε μια συντηρητική χριστιανική ανατροφή αποφάσισε να κάνει έναν γάμο βασισμένο στην Σκανδιναβική μυθολογία. Το νυφικό της 27χρονης ήταν ένα παραδοσιακό νυφικό των Βίκινγκ.

Ο γάμος είχε και ένα τελετουργικό «μπλοτ» κατά το οποίο ένα δοχείο γεμάτο με αίμα γουρουνιού τοποθετείται στην κορυφή ενός σωρού με πέτρες. Στην συνέχεια το αίμα ψεκάζεται πάνω από μικρές φιγούρες που αντιπροσωπεύουν τους θεούς και μετά στο μέτωπο.

Οι 130 καλεσμένοι του ζευγαριού ήταν και αυτοί ντυμένοι με ρούχα εμπνευσμένα από τους Βίκινγκς.

Ο παγανιστής ιερέας που έκανε την τελετή.

«Προέρχομαι από μια συντηρητική Χριστιανική οικογένεια και όταν ανακοίνωσα στους γονείς μου ότι δεν θα κάνουμε Χριστιανικό γάμο η μαμά μου δεν ήξερε τι να πει», ανέφερε ο 36χρονος.

Οι καλεσμένοι έφαγαν ψητό γουρούνι πριν ξεκινήσει το πάρτι.

Το ζευγάρι υποστηρίζει ότι ο γάμος τους είναι ο πρώτος γάμος Βίκινγκ τα τελευταία 1.000 χρόνια.

Οι καλεσμένοι επέλεξαν να φορέσουν στολές Βίκινγκ στον γάμο παρά το γεγονός ότι είχαν την επιλογή να φορέσουν ό,τι θέλουν.

Το ζευγάρι μαζί με τον 6 μηνών γιο του.

«Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι που όλοι ήταν πρόθυμοι να γιορτάσουν μαζί μας με αυτόν τον τρόπο και ήταν ανοιχτοί στον τρόπο ζωής μας», ανέφερε ο 36χρονος.

Ακολουθώντας την αρχαία παράδοση του 10ου αιώνα ο γαμπρός πήγε πολύ νωρίς το πρωί στην λίμνη μαζί με τους 10 καλύτερους του φίλους πριν πλεύσει με μια ειδικά κατασκευασμένη βάρκα στην απέναντι όχθη.

«Έφτασα στο μέρος που θα γινόταν ο γάμος με τον μπαμπά μου. Ήταν ένα από τα λίγα σύγχρονα στοιχεία που διατηρήσαμε στο γάμο. Επίσης, φόρεσα λευκό φόρεμα αλλά όχι πριγκιπικό», ανέφερε η Ελίζαμπεθ.

«Πριν πούμε τους όρκους μας κάναμε το τελετουργικό μπλοτ», πρόσθεσε.

«Κάποιοι από τους καλεσμένους ήταν λίγο σκεπτικοί στην αρχή, αλλά στο τέλος του γάμου μπορούσαν να νιώσουν την αγάπη και την ενέργεια που πήραν», ανέφερε η 27χρονη.

Μια από τις παραδόσεις του γάμου ήταν να διαγωνιστεί η οικογένεια του γαμπρού με την οικογένεια της νύφης.

Το ζευγάρι είναι μέλος σε ένα κίνημα 6.000 ατόμων που προσπαθούν να αναβιώσουν τους Βίκινγκς.

«Αυτό που δεν ξέρουν οι περισσότεροι είναι ότι Βίκινγκς ήταν άνθρωποι που εκτιμούσαν πάρα πολύ την φύση και τα ζώα. Θέλουμε ο κόσμος να το ξέρει αυτό», ανέφερε το ζευγάρι.

Πηγή: dailymail, ladbible, tilestwra

(?)

paraxena

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: