Ζέστη και σκόνη ταλαιπωρούν τα πληρώματα στο Ράλι Σαρδηνίας

Νωρίς το πρωί ξεκίνησε το Ράλι Σαρδηνίας, 5ος γύρος του WRC. Η σημερινή ημέρα είναι αρκετά δύσκολη, περιλαμβάνει τέσσερις επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 133,56 χλμ.

Χθες ο Βέλγος T. Neuville έκανε με το  Hyundai i20 Rally1 το καλύτερο χρόνο στο shakedown αλλά και στην υπερειδική στην Olbia (3.23 χλμ).

Το μεγάλο θέμα που αντιμετωπίζουν τα πληρώματα που τρέχουν στον αγώνα είναι οι υψηλές θερμοκρασίες. Το θερμόμετρο θα φθάσει τους 40 βαθμούς ενώ στο εσωτερικό των αγωνιστικών οι θερμοκρασίες είναι αρκετά υψηλότερες. Ζέστη και σκόνη είναι τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζουν οι αγωνιζόμενοι όλες τις ημέρες του αγώνα τα πληρώματα.

Ο επικεφαλής της γενικής κατάταξης του πρωταθλήματος ράλι , Kalle Rovanpera ξεκίνησε πρώτος και θα αναγκαστεί να χαράζει αγωνιστικές γραμμές και να «καθαρίζει» το δρόμο, στους αγωνιζόμενους που ακολουθούν. Στην ουσία οι τέσσερις πρώτες ειδικές διαδρομές θα είναι μαρτύριο για τον Rovanpera που αναγκαστικά δεν θα μπορεί να κάνει καλούς χρόνους.

Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο το Ράλι Σαρδηνίας γιατί οι υψηλές θερμοκρασίες φέρνουν και πολλά κλαταρίσματα ενώ τα πληρώματα κουράζονται λόγω ζέστης πολύ γρήγορα.

 

 

 

 

 

 

 

Οι χρόνοι της χθεσινής πρώτης ειδικής του αγώνα.

 

 

Όπως βλέπετε και στον παραπάνω πίνακα ο Βέλγος με το Hyundai βρέθηκε μπροστά από τα τέσσερα Toyota. Από την αγωνιστική ομάδα της Toyota καλύτερος ήταν ο γιαπωνέζος Katsuta.Ακολούθησαν ο Elvin και ο Rovanpera.

Οι σημερινές ειδικές διαδρομές που μπορείτε να δείτε απο την Cosmote TV είναι

Αρχικά θα πραγματοποιήσουν αρχικά δύο περάσματα από τις

SS4: 10.45 -Terranova 2 (14,19 χλμ.)

SS 5: 11.45 -Monte Di Ala e Budduso 2  (24,70 χλμ.)

SS 8 : 18.45 Osilo – Tergu2 (14,63 χλμ.)

SS 19: 19.30 Sedini – Castelsardo (13,26 χλμ.).

Στο Ράλι της Σαρδηνίας τρέχει και ο Καβαλιώτης οδηγός Ιορδάνης Σερδερίδης με Skoda Fabia Rally2 Evo στην κατηγορία Masters του WRC2.

 

Ζέστη και σκόνη ταλαιπωρούν τα πληρώματα στο Ράλι Σαρδηνίας gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: