Ζέρβας: Δεν είμαστε σε καραντίνα, απολυμαίνονται χώροι του δημαρχείου

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στην Ελλάδα, ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν βρίσκεται σε καραντίνα και ήδη έχει ξεκινήσει η απολύμανση του δημαρχείου.

«Όπως βλέπετε δεν είμαστε σε καραντίνα», ανέφερε αρχικά ο κ. Ζέρβας μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης με τους αντιδημάρχους προκειμένου να αποφασίσουν για τα πρώτα μέτρα που θα εφαρμοστούν για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού.

Όπως είπε ήδη ξεκίνησε η απολύμανση των χώρων του δημαρχείου και αύριο θα συνεχιστεί στις υπόλοιπες υπηρεσίες, ενώ τόνισε ότι ο δήμος θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και μόνο κάποιες προγραμματισμένες εκδηλώσεις θα αναβληθούν για προληπτικούς λόγους.

«Ως Δήμος είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα να συνδράμομε στο έργο του αρμόδιου υπουργείου, όποτε, όπου και αν μας ζητηθεί. Η ενημέρωση των πολιτών πρέπει να είναι απολύτως υπεύθυνη και να γίνεται από τους αρμόδιους φορείς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ζέρβας πρόσθεσε πώς από αύριο θα αρχίσει η διανομή φυλλαδίων και η ενημέρωση των πολιτών για τον κορονοϊό, ενώ ο δήμος θα προχωρήσει σε συμπληρωματική προμήθεια ατομικών ειδών προστασίας. «Εμείς όπως και σήμερα και αύριο θα είμαστε στα πόστα μας».

Η απολύμανση στους χώρους του δημαρχείου

Τα ειδικά συνεργεία προχωρούν εδώ και λίγη ώρα στην απολύμανση χώρων του δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει το grtimes.gr άντρες με ειδικό εξοπλισμό που περιλαμβάνει στολή και μάσκα, ψέκασαν πριν από λίγο με απολυμαντικό υλικό χώρους πού βρίσκονται στο δημαρχείο και συγκεκριμένα στις οικονομικές υπηρεσίες.

Η διαδικασία είναι άγνωστο αν θα ολοκληρωθεί σήμερα σε όλες τις εγκαταστάσεις του κτιρίου.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: