Ζελένσκι από το Φεστιβάλ Καννών: Γιατί μας χρειάζεται ένας νέος Τσάρλι Τσάπλιν

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα υπενθύμισε στο Φεστιβάλ των Καννών την ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν — «Δεν έχουμε άλλη επιλογή, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε», λέει — Τι γίνεται με τις ρωσικές ταινίες στο Φεστιβάλ

«Μας χρειάζεται ένας νέος Τσάπλιν που θα αποδείξει ότι ο κινηματογράφος δεν είναι βουβός» απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, παρεμβαίνοντας από το Κίεβο με βιντεοσκοπημένο μήνυμα κατά τη διάρκεια της έναρξης του 75ου Φεστιβάλ των Καννών.

«Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, δεν έχουμε άλλη επιλογή. Είμαι πεπεισμένος ότι ο ‘δικτάτορας’ θα χάσει», δήλωσε ενώπιον της αφρόκρεμας του παγκόσμιου κινηματογράφου, αναφερόμενος στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και στην ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν.

Εν τω μεταξύ, το Φεστιβάλ ανακοίνωσε ότι δεν θα ανεχθεί πρόσωπα που σχετίζονται ή μεταφέρουν τη γραμμή της ρωσικής κυβέρνησης. Αυτή η απαγόρευση δεν επεκτείνεται σε τρίτες χώρες. Ετσι η Ινδία (που δεν έχει υποστηρίξει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας) θα είναι κανονικά η τιμώμενη χώρα της φετινής διοργάνωσης.

Επιπλέον, κανονικά θα μετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα η ρωσική ταινία «Η γυναίκα του Τσαϊοκόφσκι» του Κιρίλ Σερεμπρενίκοφ, ο οποίος παρεμπίπτοντος επικρίνει την κυβέρνηση του Βλαντίμιρ Πούτιν.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: