Ζαχαράκη: Στο τέλος της εβδομάδας η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων

Τι είπε για την τηλεκπαίδευση

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε πως οι αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων θα ληφθούν στο τέλος της εβδομάδας.

«Εισερχόμαστε σε μια εβδομάδα που τα δεδομένα αναλύονται καθημερινά ώστε οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί να είναι για το καλό των παιδιών. Αν και τα παιδιά έχουν πολύ χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, προτεραιότητά μας είναι η ασφάλειά τους. Στο τέλος της εβδομάδας θα ληφθεί η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στα σενάρια περί σύμπτυξης των διακοπών των Χριστουγέννων, η κα. Ζαχαράκη σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει υπάρξει τέτοια απόφαση και πρόσθεσε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα επηρέαζε και την επανέναρξη των σχολείων.

Ακόμα, ανέφερε ότι η τηλεκπαίδευση λειτουργεί, τα προβλήματα έχουν εξομαλυνθεί, ωστόσο η εκπαίδευση δια ζώσης είναι αναντικατάστατη.

Σε ερώτηση για με το αν εξετάζεται το άνοιγμα των σχολείων σε δύο ταχύτητες, σημείωσε ότι «μέχρι τώρα όλες οι αποφάσεις είναι οριζόντιες, δεν είχαν κάποια γεωγραφικά στοιχεία διάκρισης».

Διαβάστε ακόμα: Σύψας: Στις 7 Δεκεμβρίου δεν θα ανοίξει τίποτα, ούτε τα σχολεία

politiki

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: