Ζάκυνθος: Συγκλόνισε στην απολογία του ο πατροκτόνος – Επιστρέφει στο σπίτι του τη Δευτέρα

«Άπαντες επέδειξαν τεράστια σημασία στον παράγοντα άνθρωπο και στη σχέση του κατηγορουμένου με τον πατέρα του, από τη γέννηση του μέχρι και την ημέρα της ανθρωποκτονίας. Ο Αλέξης τη Δευτέρα θα είναι σπίτι του με περιοριστικούς όρους, εμφανίσεως του κάθε 1η και 15η στο αστυνομικό τμήμα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα», δήλωσε ο Παναγιώτης Κεφαλληνός συνήγορος υπεράσπισης του 27χρονου που πυροβόλησε και σκότωσε τον πατέρα του τον περασμένο Μάιο στις Βολίμες Ζακύνθου.

Στο άκουσμα της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Κακουργιοδικείου Πατρών αργά χθες το βράδυ, ο 27χρονος δράστης αλλά και τα αδέρφια του μαζί με τη μητέρα τους ξέσπασαν σε κλάματα χαράς.

Το δικαστήριο έκρινε τον δράστη ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αλλά του αναγνώρισε 3 ελαφρυντικά. Το πρώτο είναι του πρότερου σύννομου βίου, το δεύτερο της ανάρμοστης και σκληρής συμπεριφοράς του θύματος και τρίτον της καλής συμπεριφοράς στο σωφρονιστικό κατάστημα μετά την πράξη μέχρι και σήμερα.

Ο 27χρονος στην απολογία του έκανε λόγο για αγανάκτηση για όσα βίωνε ο ίδιος, η μητέρα του και τα αδέλφια του. “Δεν ήταν πατέρας, ήταν τέρας, δεν ενδιαφερόταν για κανέναν” είπε, ενώ ζήτησε συγγνώμη από τη Δικαιοσύνη, λέγοντας: «δεν ήθελα να σκοτώσω τον πατέρα μου, ο ίδιος ο πατέρας μου με αυτά που έκανε μου δημιούργησε πόνο, οργή».

“Δεν έχω πειράξει κανέναν στη ζωή μου. Δε σκότωσα εγώ τον πατέρα μου. Τον σκότωσε ο πόνος, η οργή και η αγανάκτηση ενός μικρού παιδιού. Δεν υπήρχε μέρα που να μη φάμε ξύλο, που να μη δω τη μητέρα μου να σέρνεται, που να μη βγάζω αίμα από το στόμα και τη μύτη. Δεν ήταν πατέρας, ήταν τέρας. Δεν ενδιαφερόταν για κανέναν ποτέ. Τρώγαμε ψωμί με αίμα. Έσταζε το αίμα στο πιάτο και αναγκαζόμουν να το φάω” πρόσθεσε.

«Μου είπε η αδελφή μου ότι πονούσε και ήμουν σίγουρος ότι την είχε πειράξει»

“Ήθελα να βοηθήσω τα δύο μικρά μου αδελφάκια αλλά δεν ήξερα τον τρόπο. Τον τελευταίο καιρό πήγαινα συνέχεια στο σπίτι του για τα μικρά μου αδέλφια. Μια μέρα είδε το μικρό κοριτσάκι αναστατωμένο με τα χέρια μπροστά στα γενετικά της όργανα. Μου είπε ότι πονούσε. Ήμουν σίγουρος ότι την είχε πειράξει. Χαϊδευόταν με το μικρό κοριτσάκι όπως χαϊδευόταν και με τη μεγαλύτερη αδελφή μου. Συνέχισε να με πιέζει, να του φέρω γυναίκα και συγκεκριμένα την αδελφή μου. Μου είπε πως αν δεν του την πάω, θα μας σκοτώσει όλους και τα μικρά παιδιά του και μετά θα αυτοκτονήσει. Τρελάθηκα και έγινε ό,τι έγινε δυστυχώς”.

Η απολογία του Αλέξη, σύμφωνα με το Star, κράτησε 3 ώρες. Όταν κατέβηκε από το εδώλιο η μητέρα του έπεσε στην αγκαλιά του ξεσπώντας σε κλάματα. Το ίδιο και εκείνος.

Σύμφωνα με την απόφαση, η ποινή είναι 7 χρόνια για τη δολοφονία και από 6 μήνες για οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Από την ποινή θα αφαιρεθεί ο ένας χρόνος που ο 27χρονος ήταν προφυλακισμένος, ενώ το Δικαστήριο αποφάσισε και τη δήμευση των αντικειμένων του εγκλήματος.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: