Ζάεβ: Ζητάμε βοήθεια από τους Έλληνες για το θέμα της ονομασίας

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό — Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεβ, κατέστησε σαφή τη διάθεσή του να χτίσει «γέφυρα» φιλίας με την Ελλάδα, προκειμένου να υπάρξει αμοιβαία εμπιστοσύνη και να διευκολυνθεί η εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας.

«Ζητάμε στήριξη και βοήθεια από τους Έλληνες πολίτες και φυσικά μέσα από τους θεσμούς, από την ελληνική κυβέρνηση, από την αντιπολίτευση και από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Έχουμε υπόψη μας ότι το θέμα της ονομασίας είναι ένα ευαίσθητο θέμα και δεν είναι καθόλου εύκολο ούτε για τους Έλληνες πολιτικούς. Ωστόσο θέλουμε να προσπαθήσουμε να καταλάβει ο ένας τον άλλο και να ενθαρρύνουμε την εξεύρεση λύσης η οποία θα είναι αποδεκτή και από τις δύο πλευρές. Είτε και οι δύο πλευρές θα είναι το ίδιο ευχαριστημένες, είτε το ίδιο δυσαρεστημένες.

Έτσι είναι οι συμβιβασμοί. Πιστεύω, όμως, ότι ως πολιτικοί μπορούμε να κερδίσουμε περισσότερο αν έχουμε το κουράγιο να βρούμε μια λύση και να πάρουμε μια απόφαση, από το να την αναβάλουμε, όπως γινόταν στο παρελθόν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζάεβ.

Όπως τόνισε, για τη χώρα του δεν υπάρχει εναλλακτική πέρα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του, που βρίσκεται στην εξουσία μόλις έξι μήνες, καταβάλλει προσπάθειες για θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις κυρίως στη Δικαιοσύνη, στη Δημόσια Διοίκηση και στην Εκπαίδευση, αλλά επικεντρώνεται και στη βελτίωση των γειτονικών σχέσεων.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: