Ζάεφ: Κανείς δεν πρόκειται να καταργήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Δεν έχουμε κάποια απόδειξη σε καμία από τις δύο χώρες ότι κάποιος θα καταργήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία οδεύει προς πλήρη υλοποίηση και θα φέρει μόνο οφέλη και για τις δύο πλευρές», ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη στάση της αντιπολίτευσης στη Βόρεια Μακεδονία, αλλά και στην Ελλάδα.

«Εάν η αντιπολίτευση κερδίσει θα απορρίψει το ΝΑΤΟ, θα οπισθοδρομήσει, θα πάψει να διαπραγματεύεται την ένταξη στην ΕΕ; Όχι», είπε ο κ. Ζάεφ και συνέχισε:

«Συμφωνώ απόλυτα με τον Αλέξη, η Συμφωνία των Πρεσπών και η υλοποίηση της θα βοηθήσει στην οικοδόμηση μιας ισχυρότερης φιλίας ανάμεσα στους λαούς μας. Δεν πιστεύω ότι θα παραμείνει κάποιος πολέμιος απέναντι σε μια συμφωνία που προάγει τη συνεργασία των δύο λαών».

«Το ΝΑΤΟ είναι το μέλλον μας», πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι «όλοι θα δουν σύντομα τα οφέλη και τα οικονομικά, από τη Συμφωνία των Πρεσπών, όταν όλοι δουν τη φιλία που οικοδομείται και πολεμήθηκε για 30 χρόνια, θα καταλάβουν, ακόμα και οι πλέον συντηρητικοί και οι πολέμιοι».

Ο κ. Ζάεφ εξέφρασε τη χαρά του που η Ρωσία αναγνώρισε τη Συνταγματική ονομασία της Βόρειας Μακεδονίας και πρόσθεσε πως η χώρα του καλωσορίζει και το ενδιαφέρον της Κίνας.

«Έχουμε την ειλικρινή πρόθεση και οι δύο αρχηγοί να κερδίσουμε τις εκλογές στις χώρας μας», κατέληξε ερωτηθείς σχετικά με την αμυντική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.ς

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: