Ζαμπονοκασεροπιτάκια με την πιο αφράτη ζύμη


Υλικά

  • 500 γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
  • 1 γιαουρτι
  • 1/2 φλυτζανα βιταμ λιωμενο
  • 1/2 φλυτζανα γαλα χλιαρο
  • 1 φακελακι ξερη μαγια
  • 1 κουταλακι αλατι
  • 1 κουταλακι ζαχαρη
  • 1 κροκο για το αλειμα

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι,το γιαούρτι το λιωμένο βιταμ,το αλατι και τη ζαχαρη.

Διαλύουμε καλά τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε λιγο αλεύρι μεχρι να κάνουμε μια αφρατη ζυμη να μη κολλαει στα χερια.

Δεν χρειάζεται να φουσκώσει η ζυμη.

Φτιάχνουμε αμέσως τα πιτακια.

Μπορούμε να γεμίσουμε τα πιτακια μας με οτι θελουμε. Εγώ τα γέμισα με ζαμπόν και κασέρι.

Αλείφουμε με κρόκο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μεχρι να παρουν χρωμα.

Κατω στο ταψί βάζουμε λαδόκολλα . το μυστικό για να γίνουν τα πιτακια αφράτα πρέπει να είναι κολλημένα το ένα δίπλα στο αλλο πριν τα ψησουμε!!


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: