Ζ.Κ Γιούνκερ: Μακριά από μία συμφωνία με την ΕΕ, η Ελλάδα

Ζ.Κ Γιούνκερ: Μακριά από μία συμφωνία με την ΕΕ, η ΕλλάδαΖ.Κ : Μακριά από μία με την ΕΕ, η

Μπορεί το κλίμα γύρω από τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα να εμφανίζεται καλύτερο μετά τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής, όμως υψηλόβαθμοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι “θολώνουν τα νερά” με σημερινές τους δηλώσεις, δείχνοντας ότι η διαπραγματευτική διαδικασία παραμένει εξαιρετικά περίπλοκη.

“Είμαι πολύ απαισιόδοξος όσον αφορά στην προσπάθεια επίτευξης μιας χειροπιαστής συμφωνίας τη Δευτέρα”, δήλωσε ο πρόεδρος του , Γερούν Ντάισελμπλουμ, στη δημόσια ολλανδική τηλεόραση NOS. “Οι έχουν πολύ μεγάλες φιλοδοξίες, αλλά οι δυνατότητες, δοθείσης της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, είναι περιορισμένες”, συνέχισε ο Ντάισελμπλουμ, που επεσήμανε πως “δεν εκταμιεύουμε παρά μόνο όταν υλοποιούνται πρόοδοι και όταν υλοποιούνται νέες και αυτό δεν συμβαίνει πλέον εδώ και μήνες”.

“Επαφίεται στην ελληνική να κάνει το πρώτο βήμα”, επέμεινε, και υπενθύμισε ότι “η ελληνική έχει εκφράσει με μεγάλη σαφήνεια την πρόθεσή της να μην ανανεώσει το πρόγραμμα όπως αυτό ισχύει σήμερα”. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Eurogroup έχει επίσης εκφράσει με μεγάλη σαφήνεια τη θέση ότι “δεν υπάρχει δυνατότητα για αλλαγές παρά μόνο στην περίπτωση που το πρόγραμμα συνεχίσει να εφαρμόζεται”.

Όμως και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε σήμερα ότι η Ελλάδα βρίσκεται “μακριά” από μία συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεκαθαρίζοντας πως ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός είναι ζήτημα “εξαιρετικής σημασίας”, μία δήλωση που πιθανόν ερμηνεύεται ως αρνητική στάση απέναντι στο ελληνικό αίτημα για μείωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Από την πλευρά του, ο Ολλανδός , Μαρκ Ρούτε, υποστήριξε πως είναι “περίπλοκο” να υπάρξει μία συμφωνία με την Ελλάδα τη Δευτέρα.

Πηγή:News.gr

Tags: , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: