Υπουργός παραιτήθηκε γιατί πιάστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ

Σουηδή υπουργός υπέβαλε την παραίτησή της για «μισό ποτήρι μπίρας», καθώς διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια αλκοτέστ πως είχε ξεπεράσει ελαφρά το επιτρεπόμενο όριο αλκοόλ κατά την οδήγηση.Η Aida Hadzialic υπήρξε το πρόσωπο που τράβηξε όλα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της, όταν της ανατέθηκε χαρτοφυλάκιο υπουργού τον Οκτώβριο του 2014 στην κυβέρνηση σοσιαλιστών και πρασίνων στη Σουηδία. Αφενός το νεαρό της ηλικίας της, ήταν μόλις 27 ετών και αφετέρου το γεγονός πως είχε βρεθεί στη χώρα ως πρόσφυγας πολέμου από τη Βοσνία και ήταν μουσουλμάνα, συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των εγχώριων και διεθνών μέσων πάνω της. Σήμερα, η Hadzialic μονοπωλεί και πάλι τα ΜΜΕ, για ένα ατυχές γεγονός και σοβαρό παράπτωμα του Κ.Ο.Κ., αλλά και για τη γενναία και δύσκολη απόφασή της που ακολούθησε.

 Η Aida Hadzialic, 29 χρονών σήμερα, η νεότερη υπουργός στην ιστορία της Σουηδίας και ανερχόμενο πολιτικό αστέρι του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, υπέβαλε το Σάββατο την παραίτησή της, καθώς μετά από έλεγχο αλκοτέστ της τροχαία εντοπίστηκε άνω του ορίου των 0,20 γρ. ανά λίτρο αίματος.

Η Hadzialic που είχε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Διά βίου Μάθησης, θεώρησε πως το γεγονός αυτό δεν της άφηνε περιθώριο. «Επέλεξα να παραιτηθώ επειδή πιστεύω ότι αυτό που έκανα είναι σοβαρό» είπε, όπως μεταδίδει το Reuters.

Γυρίζοντας από δείπνο στην Κοπεγχάγη, η νεαρή πολιτικός πέρασε από έλεγχο όπου διαπιστώθηκε πως είχε περάσει το επιτρεπόμενο όριο, το οποίο σημειωτέον, είναι μόλις μισό ποτήρι μπίρας. Το όριο είναι αρκετά χαμηλό σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ενδεικτικά, στην Ελλάδα το χαμηλότερο όριο είναι 0,50 γρ. ανά λίτρο αίματος (ή 0,25 γρ. ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα).news247.gr

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: