Υπουργείο Υγείας: Δωρεάν εξετάσεις για τον ιό της γρίπης

To ΚΕΕΛΠΝΟ χρηματοδοτεί εκ νέου τα τρία κέντρα, στα οποία διενεργούνται, πανελλαδικά εξετάσεις για την ανίχνευση ιών γρίπης.

 

Κατόπιν ολιγοήμερου προβλήματος, σχετικού με τη δωρεάν διενέργεια εξετάσεων για την ανίχνευση ιών γρίπης, σε δείγματα ασθενών ΜΕΘ, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ χρηματοδοτεί εκ νέου τα τρία κέντρα, στα οποία διενεργούνται, πανελλαδικά, τέτοιου είδους εξετάσεις. Σε περίπτωση μεγάλης έξαρσης στο επόμενο διάστημα, ο ΕΟΠΥΥ θα αναλάβει το επιπλέον κόστος, μέσω άμεσης χρηματοδότησης στα νοσοκομεία.

 Εν τω μεταξύ η γρίπη συνεχίζει να βρίσκεται σε έξαρση με τους επιστήμονες να περιμένουν να κορυφωθεί στα τέλη του μήνα. Χαρακτηριστικό του φετινού κύματος γρίπης που πλήττει τη χώρα μας είναι ότι χτυπάει μικρά παιδιά και νέους  εκτός από τις συνήθεις ευπαθείς ομάδες των ηλικωμένων και χρονίως ασθενών. Ανάμεσα στα θύματα της γρίπης περιλαμβάνονται 19 παιδιά ηλικίας από 9 έως 16 ετών με τα 12 από αυτά να χάνουν τελικά τη μάχη με τη ζωή. Συνολικά μέχρι στιγμής 93 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ μέσα στο τελευταίο σαββατοκύριακο έχασαν τη ζωή τους 12 άτομα.

Να σημειωθεί ότι παρά τις συστάσεις των ειδικών εξακολουθεί να παραμένει χαμηλό το ποσοστό μόλις 10% των ανθρώπων που έχουν εμβολιαστεί. Ωστόσο οι ειδικοί κάνουν έκκληση στις ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένους, χρόνια πάσχοντες, επαγγελματίες υγείας, παιδιά με άσθμα ή άλλες χρόνιες νόσους), ακόμη και εάν δεν εμβολιάστηκαν εγκαίρως να εμβολιαστούν ακόμη και τώρα.

seleo.gr-Ygeia

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: