Υπουργείο Παιδείας: Τα σχολεία αποτελούν ένα ασφαλές επιδημιολογικά περιβάλλον

Σε χαμηλά επίπεδα κινείται ο αριθμός σχολείων και σχολικών τμημάτων πανελλαδικά, που έχουν κλείσει εξ αιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Αύριο, Τετάρτη, συμπληρώνεται ένας μήνας από το άνοιγμα των σχολείων και το «πρώτο κουδούνι» της χρονιάς, που συνοδεύτηκε από τη θέσπιση περισσότερων από 16 μέτρων πρόληψης από το υπουργείο Παιδείας, που αφορούν το γίγνεσθαι των εκπαιδευτικών δομών της επικράτειας.

Με βάση τα έως τώρα στοιχεία από το υπουργείο Παιδείας, η εικόνα έχει ως εξής: «Εικοσιεννέα σχολεία, από τα περισσότερα από 14.000 της επικράτειας (ποσοστό 0,20% του συνόλου) και 207 σχολικά τμήματα, από τα περισσότερα από 80.000 της επικράτειας (ποσοστό 0,25%) έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, ως μέτρο πρόληψης κατά του κορονοϊού.

Με βάση τα έως τώρα επιδημιολογικά στοιχεία, όπως σημείωσε νωρίτερα σήμερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, δεν προκύπτει τάση μεταφοράς του νέου κορονοϊού μεταξύ των μαθητών και δεν παρατηρούνται ενδείξεις διασποράς του στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα. Τα όποια κρούσματα είναι μεμονωμένα και προέρχονται πρώτιστα από έξω απ” το εκάστοτε σχολείο».

«Φαίνεται ότι τα σχολεία αποτελούν ένα ασφαλές επιδημιολογικά περιβάλλον, όπου τα μέτρα προστασίας και πρόληψης ακολουθούνται κατά γράμμα και είναι αποτελεσματικά», σχολίασε ο κ. Χαρδαλιάς.

Εξ άλλου, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, είχε τονίσει, μιλώντας χθες στη Βουλή, ότι η μέριμνα του υπουργείου είναι διττή: η διασφάλιση της υγείας των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και η όσο πιο απρόσκοπτη πρόσβαση στην εκπαίδευση.

«Οι ειδικοί εισηγήθηκαν ομόφωνα την επαναλειτουργία των σχολείων σε πλήρη σύνθεση, αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας και πρόληψης. Στη βάση των μέχρι τώρα στοιχείων, τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες διασποράς του ιού. Και όλα αυτά, ενώ τα κρούσματα στην κοινωνία είναι αυξημένα. Αυτή είναι η κατάσταση σήμερα στα σχολεία μας. Μπορεί τα πράγματα να αλλάξουν.

Παρακολουθούμε την εξέλιξη της πανδημίας, εντός και εκτός των σχολείων πάρα πολύ στενά και δεν θα διστάσουμε να επικαιροποιήσουμε τα όποια μέτρα, επί το αυστηρότερο ή επί το επιεικέστερο, εάν αυτό επιτάσσουν οι συνθήκες, πάντοτε στο πλαίσιο της καθοδήγησης των ειδικών επιστημόνων», ανέφερε η υπουργός.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: