Υπουργείο Άμυνας: Διακρατική η συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία

Ερώτηση στη Βουλή καταθέτει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα. Η υπόθεση αφορά την πώληση από το ελληνικό Υπουργείο Αμύνης στη Σαουδική Αραβία, πολεμικού υλικού αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, για την οποία φέρεται να υπήρξε μη πληρεξούσιος μεσάζοντας, ενώ αυτό ρητά απαγορεύεται από τον νόμο.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο υπουργός Άμυνας φέρεται να διέταξε τη σύλληψη ανώτερου αξιωματικού, επειδή αυτός θέλησε να τηρηθεί ο νόμος, ελέγχοντας, ως όφειλε, αν ο συγκεκριμένος μεσάζοντας ήταν πληρεξούσιος της Σαουδικής Αραβίας.

Την Κυριακή, σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία ζητούσε να μάθει μεταξύ άλλων ποιος ήταν ο μη πληρεξούσιος μεσάζοντας και ποια η σχέση του με τον Πάνο Καμμένο.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας από την πλευρά του, σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει ότι πρόκειται για διακρατική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία. Μάλιστα λέει πως δεν υπάρχει μεσάζων, αλλά επίσημος εκπρόσωπος του κράτους της Σαουδικής Αραβίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπ. Άμυνας, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι ενέκριναν τη συμφωνία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Παράλληλα, ερώτηση προς τον υπουργό καταθέτει και ο Ανδρέας Λοβέρδος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ρωτώντας αν υπήρξε ή όχι μη πληρεξούσιος μεσάζοντας και ζητώντας να μάθει αν ο κ. Καμμένος ζήτησε τη σύλληψη Αξιωματικού.

Τέλος, ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε ανάρτηση του στο Twitter, επισημαίνει: «Το ΚΑΜΜΕΝΟΣΥΡΙΖΑ κράτος συνεχίζει να αυθαιρετεί. Πουλάει πολεμικό υλικό με αδιαφάνεια και όποιος αξιωματικός διαφωνεί στο… μπουντρούμι!».

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: