Υπόθεση Novartis: Απορρίφθηκε το αίτημα του συζύγου της Ράικου για εξαίρεση των εισαγγελέων Διαφθοράς από την έρευνα

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών το αίτημα του συζύγου της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου κατά της διαδόχου της Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη για την υπόθεση της Novartis.

Ειδικότερα, ο Λάζαρος Καρνέσης, ζητούσε την εξαίρεση της Ελένης Τουλουπάκη και των Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη από την έρευνα για την υπόθεση της Novartis.

Το Συμβούλιο Εφετών με το βούλευμά του (1896/2018) έκανε δεκτή την σχετική πρόταση της εισαγγελέως, Ουρανίας Σταθέα, και αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα εξαίρεσης κατά των εισαγγελέων Διαφθοράς ως προς το σκέλος που αφορά στους ελεγχόμενους γιατρούς. Στο σκέλος αυτό της δικογραφίας, δηλαδή με τους ελεγχόμενους γιατρούς περιλαμβάνεται και ο σύζυγος της κ. Ράϊκου, Λάζαρος Καρνέσης, γιατρός στο επάγγελμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κα. Σταθέα ανέφερε προς το Συμβούλιο Εφετών ότι δεν προέκυψε πως η διαρροή για το έμβασμα των 1.000 ευρώ που έλαβε ο σύζυγος της κ. Ράικου από τη Novartis για ομαδική μελέτη, έγινε από την κ. Τουλουπάκη και τους επίκουρούς της εισαγγελείς κ.κ. Ντζούρα και Μανώλη.

Ακόμα, η κα. Σταθέα φέρεται να επισήμανε  πως στοιχεία της δικογραφίας για την υπόθεση της Novartis είχαν στη διάθεσή τους τόσο μέλη του κοινοβουλίου-όταν διαβιβάστηκε η δικογραφία τον Φεβρουάριο του 2018-όσο και η Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, η Τράπεζα της Ελλάδος και επιστημονικό προσωπικό που συνεπικουρεί τους εισαγγελείς διαφθοράς

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: